Θετικό είναι το πρόσημο για την κυβέρνηση και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και για τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη, όπως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Είναι ενδεικτικό ότι η επιλογή κρίνεται πολύ καλή από το 55,5% ενώ αρνητική μόλις από το 23%. Πολιτικά στελέχη σημειώνουν ότι η αποδοχή είναι πολύ υψηλή καθώς η κ. Σακελλαροπούλου είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, χωρίς να έχει ωστόσο αναγνωρισιμότητα, η οποία, όπως λένε, θα της προσδώσει στο μέλλον ακόμη περισσότερους «πόντους».
Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20% ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝ.ΑΛ. με 5,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4.7%, το ΜέΡΑ25 με 3,1 και η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 18,7%.
Στέφανος Κασσελάκης: Ποιοι βουλευτές είναι πιθανόν να τον ακολουθήσουν στο νέο του κόμμα
Στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και πάλι ευρύ προβάδισμα με 44,2% θετικές ψήφους ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρνητική γνώμη από το 50,3% των ερωτηθέντων. Τρίτη στη λίστα είναι η Φώφη Γεννηματά με 21,9% αποδοχή, ακολουθούν ο Γιάνης Βαρυφάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική κρίνεται ως καλό από το 28,5% και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων βαθμολογεί θετικά την επίδραση της επίσκεψης σε μια σειρά θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως τα ενεργειακά, οι ξένες επενδύσεις, οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ. Για τα Ελληνοτουρκικά θετικά αξιολογεί την επίσκεψη το 31,2% ενώ ουδέτερο εμφανίζεται το 38,2%.
Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την επανίδρυση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής (54,6%) ενώ ο φόβος για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου δηλώνεται από το 54,6% των ερωτηθέντων. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι η πιο ενδεδειγμένη οδός για την επίλυση των όποιων διαφορών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (42,4%).
Από την έντυπη έκδοση