Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του» και «οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ και να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει την ανανέωση της πετυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου». Προκάλεσε, δε, έκπληξη όταν για τη λεγόμενη προεδρολογία σημείωσε ότι «εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα “καλλιστεία” και την ονοματολογία», όταν είναι γνωστό στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά γραφεία ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που αφήνει να διαρρεύσουν ονόματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να εξυπηρετήσει κομματικούς σκοπούς.
Κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία (σ.σ.: η Πολιτική Γραμματεία αποτελεί ήδη… παρελθόν)- επικεντρώθηκε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, στον εκλογικό νόμο και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, χωρίς να προκύψει κάτι νεότερο. Οπως σημειώνουν κομματικές πηγές, σημειώθηκε ευρεία συναίνεση στη γραμμή Τσίπρα για έντονη κριτική στα κοινωνικά θέματα, εργασιακά, οικονομία, μεταξύ των οποίων -όπως κατά πληροφορίες αναφέρθηκαν- στο θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τον διπλό θόλο - Το φθινόπωρο του 2026 το ελληνικό Iron Dome
Μεγάλο κομμάτι της κουβέντας αφορούσε τα οργανωτικά θέματα αλλά και την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα την ανασύνταξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να την αναλάβει ο Νίκος Μαδεμλής (πρώην γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ) και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την τύχη της πρότασης Ραγκούση για διακομματική συνεννόηση στα θέματα ασφάλειας. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πάντως οι διεργασίες εν όψει του συνεδρίου συνεχίζονται. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι η σύμπτυξη όλων των τάσεων και ομάδων που τον στηρίζουν σε μία και αυτό να έχει γίνει ως το συνέδριο, έτσι ώστε οι υποστηρικτές του προέδρου να καταλήξουν σε μία ενιαία τάση, πιο ισχυρή αριθμητικά και οργανωτικά από τους εσωκομματικούς της αντιπάλους.
Από την έντυπη έκδοση