Με «καθαρή συνείδηση» -όπως και πέρυσι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ως υπουργός πρωτοστάτησε στις υπόγειες και σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών – ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να δηλώσει ότι «η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό», ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μέρος χθες στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και ξαναμίλησε κατά της «αμερικανοκίνητης» χούντας.
Τώρα που γύρισε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να πείσει ότι είναι αυτός που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία έναντι των αντιπάλων του που θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν, βγάζει πύρινους λόγους, στέλνει «μήνυμα αντίστασης» και εξοργίζοντας τους πραγματικούς δημοκράτες, τους πραγματικούς αγωνιστές, επιχειρεί να εκπροσωπήσει όσους φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν από τη χούντα, όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Διαφημίζοντας τη συμμετοχή του στη χθεσινή πορεία, όντας σε μεγάλη απόσταση από τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να έχουν απέναντι στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και τους αγώνες που άλλαξαν την ιστορία αυτού του τόπου, ο κ. Τσίπρας επέλεξε -ή μάλλον προσπάθησε- να μετατρέψει το μήνυμα του τριημέρου σε μήνυμα κατά της κυβέρνησης. Μόνο που δεν υπολόγισε καλά ποιους θεωρεί σήμερα ο λαός υπερασπιστές της δημοκρατίας και ποιους απειλή για τη δημοκρατία. Τους «μπαχαλάκηδες» και τους πολιτικούς μέντορες και υποστηρικτές τους ή τους πολιτικούς τους αντιπάλους;
Ηταν σχεδόν αποκρουστικός ο τρόπος με τον οποίο ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στη χθεσινή πορεία.
Νίκος Δένδιας: Κάλαντα «εν πλω» από το πλήρωμα της φρεγάτας «Ψαρά» [βίντεο]
Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέβαζαν συνεχώς μηνύματα στα social media, συναγωνιζόμενοι ποιος θα αναγγείλει καλύτερα το ότι ο κ. Τσίπρας θα βρισκόταν στην πορεία και μάλιστα… επικεφαλής.
Πολλοί ήδη θυμούνται τις περυσινές συλλήψεις πρώην «συντρόφων», αλλά στη συνέχεια πολιτικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα με εντολή του, την ίδια ημέρα, την ημέρα της πορείας από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία ή τις προληπτικές προσαγωγές φοιτητών. Πέρυσι και πρόπερσι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν που οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν χωρίς λόγο ή κάποια πρόκληση στην πορεία, στο ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας πέρυσι και κοντά στην αμερικανική πρεσβεία το 2017 για να τη διαλύσουν. Χθες, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν επικεφαλής.
Ψάχνει νέο γραμματέα
Οταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, το χθεσινό πολιτικό σόου του κ. Τσίπρα δεν είχε ακόμα τελειώσει και δεν υπήρχε εικόνα επεισοδίων. Σε αυτό το κλίμα, η Κουμουνδούρου διέδιδε ότι ο κ. Τσίπρας ψάχνει νέο γραμματέα, αυτόν που θα αντικαταστήσει τον Πάνο Σκουρλέτη, μετά το συνέδριο. Γραμματέα που θα εκλεγεί από το συνέδριο, όπως και η Κεντρική Επιτροπή που κατόπιν θα εκλέξει Πολιτική Γραμματεία και θα προετοιμάσει τη διαδικασία επανεκλογής του κ. Τσίπρα από τη βάση μετά το συνέδριο, όπως επιμένουν οι πληροφορίες και δε διαψεύδονται πλέον.
Θα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπου προβάδισμα έχει ο Νάσος Ηλιόπουλος, συζητείται το όνομα της Ολγας Γεροβασίλη (κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ίδια δεν ενδιαφέρεται αλλά δεν είναι γνωστό αν αυτό αποτελεί κίνηση τακτικής από την ίδια) ενώ εμφανίζεται ως αουτσάιντερ η Ρένα Δούρου, που κάποιοι επιθυμούν την επανάκαμψή της στο κόμμα;
Θα είναι στέλεχος της διεύρυνσης, όπου εδώ συζητούνται τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης, χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο αν οι πολλοί θεωρούν πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το γεγονός ότι έχουν υπάρξει γραμματείς του ΠΑΣΟΚ;
Θα είναι κάποια έκπληξη, στις οποίες αρέσκεται ο κ. Τσίπρας;
Η «κούρσα» ανεπισήμως έχει ξεκινήσει και έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του επικοινωνιακού μηχανισμού του κ. Τσίπρα, που ψάχνει να βρει νέα μέλη και τρόπους να κινήσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κινείται πολύ κάτω του αναμενομένου, μέχρι στιγμής.
Από την έντυπη έκδοση