Μπαίνει σε μία μάχη διαρκείας εντός και εκτός Βουλής όχι απλά διχασμένος, αλλά κατακερματισμένος και είναι ζητούμενο αν η τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας να στοχοποιεί οποιονδήποτε εκφράζει μία διαφορετική άποψη θα οδηγήσει στην ενίσχυσή του.
Μετεκλογικά, μετά τον Π. Σκουρλέτη, τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο που είπε ότι λυπάται για την ταλαιπωρία των πολιτικών που κατηγορήθηκαν αλλά οι υποθέσεις τους τέθηκαν στο αρχείο, τώρα στοχοποιείται και ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αρχικά είπε ότι ανησυχεί για την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και χθες έβαλε κατά των «ιερών και των οσίων» του συστήματος Τσίπρα, δηλαδή την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ.
Σε πάνελ εκδήλωσης του tvxs μαζί με τον Στέλιο Κούλογλου και την Εφη Αχτσιόγλου, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Αρη Πορτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά». Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».
Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Η Ευρώπη να διαθέσει περισσότερους πόρους για την κοινή της άμυνα
Για «στρατηγική αποτυχία» στην ΕΡΤ μίλησε από την πλευρά του και ο Στ. Κούλογλου, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης.
Η αντίδραση του συστήματος του κ. Τσίπρα, αυτού που κυριάρχησε και την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, ήταν άμεση. Κατερίνα Ακριβοπούλου, Σωτήρης Καψώχας αλλά και Documento.gr αντιμετώπισαν τον κ. Τσακαλώτο περίπου ως «προδότη» με κοινό σημείο στην κριτική τους ότι ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών αλλά και τώρα βρέθηκε στο απυρόβλητο των ΜΜΕ, σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκαν πολλές επιθέσεις, στέλνοντας το μήνυμα και στους επόμενους που θα ήθελαν να σκεφτούν να αμφισβητήσουν κεντρικές ή μη πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης.
Σε αυτό το κλίμα, η Ρένα Δούρου, που είχε στείλει μήνυμα με το τετράστιχο «δε με θέλουν…» κ.λπ., τάχθηκε χθες -με συνέντευξή της στο news247.gr-, υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση, το θέμα που δήθεν έχει εγκαταλείψει ο κ. Τσίπρας επειδή ενοχλεί εσωτερικά, αλλά επί της ουσίας – όπως είχε αποκαλύψει και η Ολγα Γεροβασίλη στον περασμένο Τύπο της Κυριακής, θα τεθεί στον εσωκομματικό διάλογο εν όψει συνεδρίου. «Το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις-ταμπού και, αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοιχτά, οργανωμένα και δημοκρατικά. Γονιδιακά άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αρχηγοκεντρικός μηχανισμός», είπε η κ. Δούρου, προκαλώντας σκέψεις στο επιτελείο του προέδρου που απουσιάζει για άλλο ένα Σαββατοκύριακο στην Ιταλία αν η δήλωσή της αυτή αποτελεί και έμμεση υποβολή υποψηφιότητας ή όχι.
Από την έντυπη έκδοση