Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοχάρης δηλώνει ότι υπήρχαν δύο απόψεις ως προς την πορεία του κινήματος, η μια «ήθελε την απόλυτη καθαρότητα, δηλαδή καμιά συζήτηση με πρόσωπα και φορείς από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό» και η δεύτερη που έλεγε «ότι όταν το αίτημα από παντού είναι να δούμε πώς θα φέρουμε τη σύνθεση ώστε να δημιουργηθεί ένας μεταρρυθμιστικός πόλος αλλαγής, δεν μπορεί να κινούμαστε σε παλαιοκομματικές λογικές αποκλεισμού δυνάμεων, στη λογική του “εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς”».
Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Ποια είναι η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου
Σε ερώτηση εάν θα συνεργαζόταν με την Ν.Δ., υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί πολιτικός πόλος στο Κέντρο «γιατί πραγματικά φέρνει μια διαφορετική λογική μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. σε πάρα πολλούς τομείς».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής σημειώνει ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί επιτέλους» και προσθέτει «δυστυχώς παρακολουθούμε μια διαδικασία κατά την οποία η συνεχής προσφυγή στις κάλπες έχει αντικαταστήσει την ουσιαστική διακυβέρνηση που αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας», ενώ δεν θεωρεί ότι μια οικουμενική κυβέρνηση θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν θέλει να έχει σύμμαχο το ΔΝΤ για μια ουσιαστική, βιώσιμη και μόνιμη διευθέτηση του χρέους, θα πρέπει να αποδεχτεί – φυσικά και μετά από κάποια διαπραγμάτευση – τις βαθιές τομές που ζητάει ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της» και εκτιμά ότι «πριν τις γαλλικές και τις γερμανικές εκλογές τα περιθώρια σε πολιτικό επίπεδο για μια ουσιαστική και μόνιμη διευθέτηση του χρέους είναι ελάχιστα».