Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.
«Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους» ξεκαθάρισε, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν, επισήμανε η υπουργός, προεκλογική θέση της ΝΔ.
«Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.
Καραμανλής: Δεν ενδιαφέρομαι για ΠτΔ - Να μην αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα η έντονη κριτική
Σύμφωνα με την υπουργό, τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη… Εμείς, τόνισε η κ. Κεραμέως, πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
«Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;» διερωτήθηκε.
«Μού ήρθε προχθές μια από τις πρώτες αποφάσεις για υπογραφή, ήταν έγκριση για εκδρομή κάποιων παιδιών που θελαν να πάνε σε μια Ολυμπιάδα» σχολίασε η υπουργός στιγματίζοντας το ιδιαίτερα γραφειοκρατικό σύστημα που επικρατεί στην παιδεία.
Όπως εξήγησε για τα θρησκευτικά, «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης , αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».