Σε δηλώσεις του από τα Νέα Μουδανιά, όπου είναι σε εξέλιξη σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης τόνισε: «Θρηνούμε για την απώλειά του, είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους, στους ανθρώπους που συμπάσχουν, στους ανθρώπους που έχασαν τους πιο κοντινούς τους, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως χώρα για να σταθούμε στο πλευρό τους».
Αντικείμενο της σύσκεψης, όπως είπε, είναι να προσδιορίσει τα ακριβή επόμενα βήματα στη διαχείριση της κρίσης. «Η παρουσία των υπηρεσιών της χώρας υπήρξε πρωτοφανής, γενναία, και με αυταπάρνηση οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, 15ο άτομα και 55 οχήματα, ήταν εδώ από χθες το πρωί, όταν εντοπίστηκε το φαινόμενο και δόθηκε από την ΕΜΥ αλερτ για ακραία φαινόμενα. Μαζί και 40 μηχανήματα της περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι» εξήγησε ο υπουργός.
«Η δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες είναι τόσο σημαντική που ελαχιστοποίησαν στον βαθαμό του δυνατού, μέσα στο κακό που συνέβη, τις ζημιές» συνέχισε, σημειώνοντας πως δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά πτώσεις δέντρων και αυτές προκάλεσαν και τους θανάτους. Πεσμένα δέντρα είναι αυτά που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, πρόσθεσε.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε αν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοούμενου ή αναζήτηση να τηλεφωνούν οι πολίτες στην άμεση δράση ή το 112 της πολιτικής προστασίας.
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο - Τι περιλαμβάνει η ατζέντα
«Ζητώ από όλους που συμμετέχουν σήμερα σε αυτή τη σύσκεψη να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ώστε πολύ γρήγορα οι δρόμοι να είναι απολύτως προσβάσιμοι, ήδη η περιφέρεια και η Πυροσβεστική εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση, ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καθαρίσει με εξαίρεση ένα τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, όπου έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ. Αυτό προκαλεί και μεγάλο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο πρώτο πόδι και σε μέρος του δεύτερου» περιέγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Ο ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να φτάσει στη Χαλκιδική «με δεκάδες υπαλλήλους» προκειμένου μέχρι το βράδυ, σε ό,τι τον αφορά, να ολοκληρώσει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. «Παραμένει το πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ, την υψηλή τάση, γίνεται προσπάθεια και μέσω του υπουργείου Ενέργειας να αρθούν όλα τα εμπόδια και να επιδιορθωθεί το δίκτυο υψηλής τάσης» συνέχισε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «τεράστιο ζήτημα ηλεκτροδότησης της περιοχής, διότι φιλοξενούνται χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και υπηρεσίες εστίασης».
«Είναι ζήτημα οικονομικής επιβίωσης της περιοχής» επισήμανε και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές με βάση τους ισχύοντες νόμους. «Έχει ήδη αρχίσει καταγραφή και απογραφή των υποδομών και σε λίγο έρχονται συνεργεία για τις ιδιωτικές περιουσίες» κατέληξε.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στη Χαλκιδική υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αποτελείται επίσης από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της περιοχής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.