“Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργηθεί μια καινούργια δουλειά, είναι να μειώσεις δραστικά εργοδοτικές εισφορές και φόρους σε μια επιχείρηση. Αυτό της επιτρέπει να δημιουργήσει μια ακόμη θέση εργασίας με τον ίδιο προϋπολογισμό που έχει σήμερα. Αυτή η πολιτική που περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αφορά τον επιχειρηματία ή τον εργοδότη. Αφορά τον άνεργο, ή τον εργαζόμενο που θα δει τις καθαρές του αποδοχές να αυξάνονται”, τόνισε.
“Επίσης, θα πρέπει να κάνουμε μια έρευνα για το προφίλ των ανέργων. Τι ξέρουν και τι θέλουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Έχουν σπουδάσει κάτι και δεν βρίσκουν δουλειά σε αυτόν τον τομέα; Θέλουν να μάθουν κάτι άλλο; Όταν το μάθουμε αυτό, το κράτος αντί να δίνει ένα σκέτο επίδομα ανεργίας, πρέπει να δίνει επίδομα ανεργίας και ταυτόχρονα να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επανεκπαίδευσης, ώστε οι άνεργοι να αποκτούν νέες δεξιότητες και να μπαίνουν ξανά στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Στο 18,5% η ανεργία την Ελλάδα τον Φεβρουάριο
Στο 18,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2019, σε σχέση με 18,6% τον Ιανουάριο σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγάλυτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας στην ΕΕ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (από 20,6% σε 18,5%).
Προεδρία της δημοκρατίας: Οι Σπαρτιάτες δεν θα στηρίξουν τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανήλθε σε 872.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 14,8% και στις γυναίκες στο 23,3%.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 38,8% το Φεβρουάριο από 39,3% τον Ιανουάριο και 40,3% ένα χρόνο πριν.
Συνολικά στην Ευρωζώνη -σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου 2019- η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,6% σε σχέση με 7,7% το Μάρτιο και 8,4% ένα χρόνο πριν. Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας ήταν 6,4% το Φεβρουάριο, όπως και το Μάρτιο, σε σχέση με 7% ένα χρόνο πριν.
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι το Μάρτιο, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,8 εκατομμύρια και στην Ευρωζώνη στα 12,5 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ τον Απρίλιο καταγράφονται στην Ελλάδα (18,5% με στοιχεία Φεβρουάριου), στην Ισπανία (13,8%) και στην Ιταλία (10,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και στη Γερμανία (3,2%).
Τον Απρίλιο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 15,8% και στην ΕΕ στο 14,2%. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (38,8% στοιχεία Φεβρουαρίου), στην Ισπανία (32,7%) και στην Ιταλία (31,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,3%) και στην Ολλανδία (6,2%).