Το συνέδριο αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός δημόσιου διαλόγου για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την εκπαίδευση, αναδεικνύοντας την πολυδιάστατη επιρροή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τις πολιτικές αποφάσεις και την καθημερινή ζωή των πολιτών. Στα πάνελ της ημερίδας συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές με διαφορετικά υπόβαθρα: CEO μεγάλων εταιρειών, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, influencers και ειδικοί του τομέα της τεχνολογίας, δημιουργώντας έναν πλούσιο και πολυφωνικό διάλογο για τις προοπτικές και τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής.
Η έναρξη της ημερίδας έγινε από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Laurence Auer, η οποία τόνισε τη σημασία της ελληνογαλλικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την καινοτομία. Σημαντική υπήρξε επίσης η παρέμβαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος συνδέθηκε ζωντανά με την εκδήλωση, ενώ με βιντεοσκοπημένα μηνύματα συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας τη σημασία της έγκαιρης ενσωμάτωσης της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Πολύτιμη υπήρξε και η παρουσία της Ένωσης Αποφοίτων της Λεοντείου Σχολής, η οποία με τη σταθερή της υποστήριξη ενισχύει τη σύνδεση της σχολικής κοινότητας με το ευρύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό της δίκτυο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Η ατμόσφαιρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης ήταν δυναμική και γεμάτη ενθουσιασμό, με το κοινό να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και να συμμετέχει στις συζητήσεις.
Στο αποκορύφωμα του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν τα έργα των νικητήριων ομάδων του σχολικού διαγωνισμού #LeonteiosAI, τα οποία εντυπωσίασαν για τη δημιουργικότητα και τη χρηστικότητά τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λεοντείου Σχολής αξιοποίησαν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης για να δημιουργήσουν βίντεο, μια εφαρμογή διατροφής με στόχο την υποστήριξη ατόμων με παχυσαρκία ή χαμηλό βάρος, καθώς και ένα πρωτότυπο ψηφιακό παιχνίδι, αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά έχει τη φαντασία και τα εργαλεία για να καινοτομήσει με ουσιαστικό τρόπο.
Η βράβευση των νικητήριων ομάδων, με την ευγενική χορηγία του Public, σφράγισε ιδανικά την ημέρα, αφήνοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και πίστης στις δυνατότητες του αύριο.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας, με τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και τη Μονάδα «Αρχιμήδης» του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά — που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης — να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Μέσα από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, το συνεργατικό αυτό εγχείρημα, φιλοδοξεί να ενισχύσει την εξοικείωση μαθητών και εκπαιδευτικών με την Τεχνητή Νοημοσύνη, μέσα από καινοτόμα προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δράσεις δικτύωσης. Πρόκειται για μια στρατηγική πρωτοβουλία που εδραιώνει τη Λεόντειο Σχολή ως πρωτοπόρο στην παιδαγωγική αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο τη διαμόρφωση μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας που συνδυάζει τη γνώση, την κριτική σκέψη και τις αξίες.