Ο Πάνος Καμμένος ζητά ουσιαστικά να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία, υποστηρίζοντας ότι τα «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Εάν το αίτημά του γίνει δεκτό από την πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας, για να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής για την άρση ασυλίας του κ. Καμμένου, τότε η διαδικασία παγώνει και η υπόθεσή του δεν θα εισαχθεί προς ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Φάμελλος προσερχόμενος για το debate του ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καμμένος ζητά να μην αρθεί η ασυλία του. Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε πράξει και σε υπόθεση που είχε με την Ντόρα Μπακογιάννη στο παρελθόν και τότε είχε προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που τον κατηγόρησε ότι κρύβεται αλλά και από την ίδια την πρώην υπουργό.
Την ίδια τακτική, σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Κατά πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης είπε «όχι» στο να αρθεί η ασυλία του και αν θέλουν να του κάνουν πρόταση για εξεταστική και προανακριτική.
Σε εντελώς διαφορετική γραμμή κινήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η διαδικασία ακρόασης του Ανδρέα Λοβέρδου δεν ξεπέρασε το 1,5 λεπτό, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως ό,τι έχει να πει, θα το αναφέρει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει αντικείμενο την άρση ασυλίας του.
Ο κ. Λοβέρδος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και τις προηγούμενες ημέρες, είπε και σήμερα ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (σ.σ. βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (σ.σ. ευθύνη υπουργών) ήτοι επιθυμεί η Βουλή να αποφασίσει την άρση ασυλίας του.
«Για να αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος μου», είπε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, σημειώνοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την οδό που έχουν ακολουθήσει άλλοι υπουργοί όταν ζήτησαν να αντιμετωπιστούν με τις διατάξεις περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας καίτοι ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα.