Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Πετσίτη μετά την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αναγκαστική κλήση της επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλων προσώπων, στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται πως όταν η Ν.Δ. είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να καλέσει την κ. Ζαΐρη στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του ανώτατου υπαλλήλου της Αρχής που ερευνούσε την υπόθεση και οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχε βρει χρήματα σε λογαριασμούς του κ. Πετσίτη που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στους διαδρόμους της Βουλής ότι η Ν.Δ. καλούσε την κ. Ζαΐρη για λόγους εντυπωσιασμού στη Βουλή και γι’ αυτό η πλειοψηφία δεν επρόκειτο να κάνει δεκτό αυτό το αίτημα.
Τελικά το αίτημα έγινε δεκτό έστω και «για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τα δημοσιεύματα» ή «επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο», όπως είπε με το γνωστό της ύφος η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Προσπάθησε δε εκ προοιμίου να αναδείξει την παρουσία της κ. Ζαΐρη στην επιτροπή ως μη έχουσα σημασία, λέγοντας προκλητικά: «Οπως γνωρίζετε, ο καταστατικός χάρτης με τον οποίο ιδρύεται η Αρχή (σ.σ. εννοούσε η Αρχή για το Μαύρο Χρήμα) δεσμεύει τα μέλη της με εχεμύθεια και απόρρητο. Πιστεύετε ότι θα ρωτήσετε την κ. Ζαΐρη ότι έδιωξε έναν υπάλληλο γιατί δεν της έκανε τη δουλειά και θα σας απαντήσει;». Λίγο μετά δε, μεταφέροντας την κυβερνητική γραμμή στην αίθουσα, σημείωσε: «Είναι θέμα που εμπλέκεται για μία ακόμα φορά στις ανάγκες της αντιπολίτευσης. Εγώ υποχρεώνομαι να υπερασπιστώ το κύρος της επιτροπής. Παρά ταύτα, είναι προεκλογική περίοδος και είτε πρόκειται για σκάνδαλο, είτε για συμψηφισμό σκανδάλων, πρέπει να εξεταστεί με απόλυτη διαφάνεια». Παρέπεμψε και η κ. Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή, σε εκείνο το επίσης αναγκαστικό «ας βγει ό,τι βγει» που είχε πει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην προχθεσινή του συνέντευξη.
Το έκανε, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως πολλοί συνάδελφοί της και σύντροφοί της μέσα στους 53+ δεν είναι τόσο βέβαιοι όσο εκείνη πως οι αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αυτές που ακολουθούν δεν έχουν βάση και όλα είναι δημιούργημα της αντιπολίτευσης.
Αν δεν παρουσιαστούν… τυπικά ζητήματα της τελευταίας στιγμής για να καθυστερήσουν τη διαδικασία, από την επιτροπή της Βουλής πρέπει να περάσουν: η κ. Ζαΐρη, ο ανώτατος υπάλληλος που παραιτήθηκε με καταγγελίες για παρακώλυση στο έργο του και τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ειρωνεία, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος και άλλα πρόσωπα που θα καλέσει η αντιπολίτευση προκειμένου να διαλευκανθεί ένα σκάνδαλο που όπως όλα δείχνουν έχει τις ρίζες του στην Αθήνα αλλά απλώνεται και εκτός συνόρων, αν φυσικά συναινέσει η συμπολίτευση.
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου