«Χρειάζονται περισσότερες συνέργειες και μεγαλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου ίσως και με θεσμικό τρόπο. Μαζί με την αλλαγή προσώπων, κάτι τέτοιο θα δώσει περισσότερη ομοιογένεια και θα αφαιρέσει βαρίδια», τονίζει αρχικά.
«Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, με τη θετική και αρνητική εμπειρία του πρώτου επταμήνου που είχαμε τότε, μπορούσε η νέα κυβέρνηση να έχει σχηματιστεί με πιο αποφασιστικές επιλογές. Η εμπειρία αυτή υποδεικνύει την ανάγκη ενός ανασχηματισμού που θα δώσει νέα ορμή, θα επιταχύνει το κυβερνητικό έργο και θα το κάνει πιο συνεκτικό και συντονισμένο», συνεχίζει ο κ. Τσίπρας.
«Υπάρχει πλήθος έντιμων, συγκροτημένων και ικανών ανθρώπων, οι περισσότεροι όχι και τόσο επώνυμοι, στελέχη εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να στελεχώσουν θέσεις στην κυβέρνηση και αλλού, να δώσουν πιο ουσιαστικά αποτελέσματα, να συνεργάζονται περισσότερο, να εφαρμόζουν καλύτερα την πολιτική μας, ιδιαίτερα στη Δημόσια Διοίκηση που πάσχει», συνεχίζει.
Αναφορικά με το θέμα της Αττικής Τράπεζας δήλωσε πως «το αμαρτωλό παρελθόν της Τράπεζας θα έπρεπε πράγματι να ερευνηθεί. Ακόμη και η περίπτωση Καλογρίτσα και της χρηματοδότησής του, αν υπάρχει οτιδήποτε επιλήψιμο, αφορά κατά κύριο λόγο τη διαχείριση προηγούμενων κυβερνήσεων, διοικήσεων και της Τραπέζης της Ελλάδος».
Αναφορικά με το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο ΓΓ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ανέφερε πως φοβάται ότι αυτό δεν θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις αδυναμίες του κόμματος, οι οποίες «είναι μεγάλες».