Η πολεμική ρητορική που ανέπτυξε ο κ. Καμμένος την εβδομάδα που μας πέρασε, εντός και εκτός Βουλής, προδιαθέτει για τη συνέχεια. «Δεν περίμενα τέτοια αχαριστία, κ. πρόεδρε, απέναντι σε έναν εταίρο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και ήμασταν περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα Μνημόνια», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ενώ ο πρωθυπουργός από τα έδρανα της κυβέρνησης τον παρακολουθούσε αμήχανος.
Ο Πάνος Καμμένος, που έκανε λόγο για «κυβέρνηση αποστασίας», κατήγγειλε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει «να διαλύσει τους ΑΝ.ΕΛ.». «Νιώθω προδομένος. Ας μείνουν με τις καρέκλες. Εχουμε σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό και εκτελέστηκε», δήλωσε (Θέμα 104,6) για τον κ. Τσίπρα.
Στην ίδια συνέντευξή του, ο κ. Καμμένος άφησε σοβαρούς υπαινιγμούς για τα πρώην στελέχη του που τον εγκατέλειψαν, υποστηρίζοντας πως «τα χρήματα πολλές φορές δεν φαίνονται ή φαίνονται πολύ αργά κάποια στιγμή». Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελεσίγραφο προς το Μέγαρο Μαξίμου του πρώην υπουργού Αμυνας εκπνέει την ημέρα του ανασχηματισμού, που αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει από την κυβέρνηση την Ελενα Κουντουρά, τον Βασίλη Κόκκαλη, τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον Τέρενς Κουίκ, τότε θα προχωρήσει σε ανοιχτό πόλεμο κατά του κ. Τσίπρα και θα προβεί σε αποκαλύψεις που θα εκθέτουν το Μαξίμου. Ενδεικτική είναι η αναφορά του κ. Καμμένου στη Βουλή για παρεμβάσεις του Μαξίμου στο έργο της Δικαιοσύνης.
«Οταν οι εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές άσ’ το αυτό για παρακάτω, τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς. Περισσότερο όμως προσβάλλει τη Δημοκρατία και τους πολίτες».
Αντώνης Σαμαράς: Ομόφωνα εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου υποστηρίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής πως «δεν έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. να υποχωρήσει. Εχει θέσει στον πρωθυπουργό ένα αίτημα. Αν δεν το ικανοποιήσει, τότε θα έχουμε ανοιχτό πόλεμο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν πλέον την πιθανότητα στον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός να απομακρύνει τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις βουλευτές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι μάλιστα έχουν μπει στο στόχαστρο του κ. Καμμένου, όπως είναι η Ελενα Κουντουρά και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (που δεν είναι βουλευτής).
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αποτρέψει έναν ανοιχτό πόλεμο με τον κ. Καμμένο, καθώς κάτι τέτοιο θα έβαζε εμπόδια στον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες».
Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. είναι πιθανό, καθώς οι συζητήσεις με ανεξάρτητους βουλευτές προκειμένου να προσχωρήσουν στο κόμμα, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τελικά, παραδώσει την έδρα του, όπως έχει δεσμευτεί, τη θέση του καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και εκείνος έχει αποστασιοποιηθεί από τη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. Συνεπώς, το κόμμα του κ. Καμμένου θα κινδυνεύσει με διάλυση, γεγονός που θα οδηγήσει τους ΑΝ.ΕΛ. να χάσουν τα κοινοβουλευτικά τους προνόμια. Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε συνεργάτες του στη Βουλή, τους διαβεβαίωνε πως «δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη» και πως ακόμη και χωρίς κόμμα «θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση» και θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.
Η στρατηγική των ΑΝ.ΕΛ. δίνει βαρύτητα στα εθνικά θέματα, τα οποία δήθεν υπερασπίστηκε ο κ. Καμμένος αποχωρώντας από την κυβέρνηση, αλλά και τα ζητήματα της Εκκλησίας. Με τα τηλεοπτικά σποτ που δημιούργησαν οι ΑΝ.ΕΛ. για τη συμφωνία των Πρεσπών τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καμμένος επιδιώκει να εκπέμψει το μήνυμα ότι εκείνος είναι που αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να εμποδίσει την κύρωσή της μέσα στη Βουλή. Στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου παραμένει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για τον οποίο αφήνει νέα υπονοούμενα για περίεργες οικονομικές συναλλαγές, ενώ επαναφέρει τη θεωρία του για το ρόλο του Τζορτζ Σόρος στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]