«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε; Οι δικαστές που είναι στο εφετείο είναι από 20-35 χρόνια δικαστές, έχουν άλλη εμπειρία, έχουν δικάσει πολλές υποθέσεις», τόνισε ο κ. Σαλάτας, επισημαίνοντας ότι η Βασιλική Θάνου «αγωνίζεται» να μείνει ο φάκελος στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Μάλιστα, δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε στην παραδοχή ότι είναι ο εκείνος ο «Π.Κ.» που αναφέρεται στο έγγραφο του FBI για την υπόθεση της Novartis, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1. Ωστόσο, έδωσε στον εαυτό του «δεύτερο ρόλο», υποστηρίζοντας ότι η αναφορά στο πρόσωπό του γίνεται για μια συνάντηση που έγινε σε ένα ξενοδοχείο στο πλαίσιο ενός συνεδρίου.
Νέα μήνυση στους προστατευόμενους μάρτυρες
Η βροχή μηνύσεων σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων συνεχίζεται, καθώς αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Λιντζέρης. Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ κατέθεσε μήνυση σε βάρος των «Μάξιμου Σαράφη», «Αικατερίνης Κελέση» και «Γιάννη Αναγνώστου» για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Στη μήνυσή του υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ «όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτιόνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ» υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καν την αντικειμενική δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει την τιμή των φαρμάκων. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis αναφέρει στη μήνυσή του ότι πρόκειται για ανυπόστατες καταθέσεις, οι οποίες «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και θίγουν την τιμή και την υπόληψή του. Μετά από μια σειρά επιχειρημάτων την οποία εκθέτει στην μηνυτήρια αναφορά του, απαριθμεί αναλυτικά τα φάρμακα τα οποία χορηγήθηκαν την επίμαχη περίοδο επιχειρώντας να αποδομήσει τους ισχυρισμούς ότι η κυκλοφορία τους υποκρύπτει «ύποπτες» συναλλαγές.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει και τον ισχυρισμό ενός εκ των μαρτύρων, ο οποίος στην κατάθεσή του αναφέρει ότι «στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας», με τον κ. Λιντζέρη να ισχυρίζεται ότι δεν εξυπηρέτησε ποτέ κανένα. «Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων… Ως εκ του περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει», ξεκαθαρίζει στη μήνυσή του. Μάλιστα, κάνει λόγο και για πολιτική σκοπιμότητα σχετικά με την αναφορά που έγινε στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς «στόχος ήταν να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που σχετίζονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης Novartis».
Ο Δημήτρης Λιντζέρης ζητεί τη δίωξη των προστατευόμενων μαρτύρων και κάθε άλλου συνυπευθύνου ή συμμετόχου που ενδεχομένως προκύψει σημειώνοντας ότι «από τις παράνομες πράξεις τους έχω υποστεί μέγιστη ηθική βλάβη, ουσιώδη μείωση και βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μου και τέθηκε σε κίνδυνο το καλό μου όνομα και η επαγγελματική μου φήμη».
Μιχαηλίδης: «Δεν υιοθετώ μεγαλόστομες διακηρύξεις»
Για «αδύναμα στοιχεία» δικογραφίας και «μεγαλόστομες διακηρύξεις» έκανε λόγο σε δικές του δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. «Εγώ μεγαλόστομες διακηρύξεις ποτέ δεν υιοθετώ. Τα πράγματα πρέπει να έχουν τη σωστή τους διάσταση. Ουδέποτε υιοθέτησα υπερβολές και αφορισμούς και ούτε πιστεύω ότι είναι σωστή πρακτική αυτή. Το γεγονός ότι είναι ανεπαρκή τα στοιχεία (σ.σ. στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Novartis) έτσι είναι η διαδικασία», ανέφερε.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]