«Η κα Αδειλίνη να προσέχει αυτά που γράφει αλλά και την διάκριση των εξουσιών», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Γεωργία Αδειλίνη «Να ξαναδιαβάσει την διάκριση των εξουσιών», με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφορικά με δηλώσεις του για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου.
«Με επιβεβαιώνει» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλεσμένος στον ΣΚΑΪ.
Οπως εξήγησε, «Στην τοποθέτησή μου στη Βουλή έβαλε τρία ερωτήματα: γιατί μία ανώτερη δικαστικός – η μητέρα του θύματος – αφήνει υπονοούμενα για υπεύθυνους του θανάτου του γιου της – αυτό νομίζω ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή είναι κάτι που θα μας ενδιέφερε. Το δεύτερο είναι γιατί η κ. Αδειλίνη τοποθετήθηκε πολύ νωρίς αποκλείοντας κάποια συσχέτιση με τα καθήκοντα της μητέρας του θύματος και το τρίτο είναι να δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα αν υπάρχει συσχέτιση τελικά με τα καθήκοντα της μητέρας του θύματος».
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Η κυρία Αδειλίνη σήμερα έρχεται διαψεύδοντας τον εαυτό της. Στην τελευταία της πρόταση αναφέρει “Σε κάθε περίπτωση, ήδη, ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου”. Και εμείς αυτό ζητήσαμε. Να γίνει διερεύνηση χωρίς αποκλεισμό, γιατί είχαν γίνει τέτοιες δημόσιες δηλώσεις».
«Η κ. Αδειλίνη σήμερα, για να είναι ασφαλής, ορθώς κλείνει την ανακοίνωσή της λέγοντας ότι θα διερευνηθεί κάθε ενδεχόμενο. Αυτό ζητά η ελληνική κοινωνία, να διερευνά η Δικαιοσύνη κάθε ενδεχόμενο και να μην εμπλεκόμαστε σε οποιαδήποτε διερεύνηση».
Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως «σας κατηγορούν ότι βγάλατε πόρισμα πως πρόκειται για δολοφονία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σας είπα ακριβώς τι είπα. Ακούσατε κάπου τη λέξη “δολοφονία”; Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα και με οικτρό τρόπο παραποιεί αυτά που λέω, γιατί φοβάται αυτά που λέω».
Πρόσθεσε πως «Το μόνο που ανέφερα ήταν η ανάρτηση της μητέρας του νεκρού».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην κ. Αδειλίνη λέγοντας πως πρέπει «να ξαναδιαβάσει την διάκριση των εξουσιών. Να θυμίσω ότι για την ανώτατη αυτή δικαστικό έχω ήδη καταγγείλει ότι έβαλε στο συρτάρι το σκάνδαλο των υποκλοπών με απαράδεκτο τρόπο. Οπως με απαράδεκτο τρόπο αποχώρησε από ομιλία του πρώην πρωθυπουργού (σ.σ.: Αλέξη Τσίπρα) στη Βουλή».
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Σε πρόσφατη τοποθέτησή του πολιτικός αρχηγός, αναπαράγοντας ουσιαστικά αντίστοιχες αναρτήσεις ανωνύμων, κυρίως, διαδικτυακών κηνσόρων, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι: «σήμερα η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται και ζητάει απαντήσεις μετά την αποκάλυψη του θανάτου του γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας». Και διατύπωσε, μεταξύ άλλων, και το πιο κάτω πανηγυρικό ερώτημα, απευθυνόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Γιατί είχε βιαστεί η κα Αδειλίνη και είχε αποκλείσει κάθε συσχέτιση της εξαφάνισης του γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας με τα καθήκοντά της; (ενν. της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας). Κατόπιν αυτών, οφείλω να δηλώσω δημόσια ότι η κα Σοφία Αποστολάκη, Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, λίγες μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της Βασίλη Καλογήρου, σε επικοινωνία μας, εξέφρασε τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός με τα εισαγγελικά της καθήκοντα. Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε η κα Αποστολάκη και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος».
Επιπλέον η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ζήτησε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με εντολή προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.
Στην παραγγελία της, η κ. Αδειλίνη ζητά τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του 39χρονου, δίνοντας οδηγίες προς τις αστυνομικές αρχές που ήδη διεξάγουν αυτεπάγγελτη προανάκριση για την υπόθεση. Παράλληλα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να εξεταστεί προσωπικά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας η μητέρα του θανόντος, Σοφία Αποστολάκη, η οποία έχει εκφράσει δημόσια υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειας. Στην κατάθεσή της καλείται να κατονομάσει τυχόν πρόσωπα που θεωρεί υπεύθυνα, προσκομίζοντας σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Επιπλέον, ζητείται η εξέταση του πατέρα και του θείου του Βασίλη Καλογήρου, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας καλείται να ενημερώσει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την εξέλιξη της έρευνας.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας την ακόλουθη παραγγελία:
Προς
τον κ. Διευθύνοντα
την Εισαγγελία Πρωτοδικών ΛάρισαςΠαρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση αστυνομικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτής, να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε σχετικά.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη
Ειδήσεις Σήμερα
- Η PeopleCert ανάμεσα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές startups και η πιο ισχυρή στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ολλανδική Dealroom.co
- Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
- Ρέθυμνο: Συνελήφθη 30χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του
- METLEN ENERGY & METALS: Flash Note oικονομικών αποτελεσμάτων 2024
- Dacia: Έτοιμη για «σοκ» στην αγορά με ηλεκτρικό SUV στα 18.000 ευρώ!