Συγκεκριμένα τόνισε: «Αυτή θα είναι η χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες, θα δώσουμε ορθές και παραγωγικές λύσεις», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών. «Όσον αφορά τη FYROM, αφορούσε περισσότερο το ονοματολογικό, στηρίζουμε και διαπραγματευόμαστε μία σύνθετη ονομασία. Είμαστε υπέρ μίας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις της χώρας. Ώστε προβλήματα του παρελθόντος να μην καταδυναστεύουν την πολιτική ζωή του τόπου».
Αντώνης Σαμαράς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του και οι τρεις ατάκες που έσπασαν το ραγισμένο γυαλί
Από την άλλη πλευρά επιμένει στη θέση του για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Πάνος Καμμένος, όπως ξεκαθάρισε κατά την έξοδό του από το μίνι – υπουργικό που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η ΝΔ μου εναποθέτει τις ελπίδες της παρατάξεως γιατί είπε ότι θα ψηφίσει ότι θα ψηφίσω εγώ», δήλωσε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος. Όπως είπε για το θέμα των Σκοπίων υπάρχουν δυο αποφάσεις σταθμοί: αυτή της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών και αυτή του Βουκουρεστίου.
Ξεκαθάρισε ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών» και πως αναμένεται σκληρή διαπραγμάτευση.
Απαντώντας για το εάν εμμένει στη θέση για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» τόνισε ότι «είναι μια πάγια εθνική θέση. Επιμένω και ελπίζω ότι η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα».