Ωστόσο άφησε βαρείς υπαινιγμούς για εξαγορά συνειδήσεων λέγοντας στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι «δεν ήταν ευχάριστες στιγμές αυτό που είδαμε στο παρελθόν να δίνονται δώρα ως χάντρες με αγορές περιπολικών στην αστυνομία ή εξαγορά καναλιών για να αλλάξει η κοινή γνώμη».
«Εάν ήταν μια επένδυση που δεν είχε διαμεσολαβήσει ο Πάχτας και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής είχαν πειστεί ότι δεν θα υπήρχε οικολογική καταστροφή τότε όλοι θα την ήθελαν» συνέχισε τους υπαινιγμούς και τις κατηγορίες ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ερωτηθείς για το αν είναι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ αν μπορούσε η εταιρειά να κάνει μια συνέντευξη τύπου που θα έλεγε ότι η επιφανειακή εξόρυξη δεν θα καταστρέψει το περιβάλλον. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣτΕ και τους κανόνες που θα πείσουν ότι η επένδυση δεν θα έχει οικολογική επιβάρυνση κανείς δεν θα είναι αντίθετος».
ΣΥΡΙΖΑ: Μικρή συμμετοχή, μεγαλύτερη φθορά
Μιλώντας για τη σχέση των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχουμε μια έντιμη συνεργασία με τον Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ κατεβήκαμε στις εκλογές με το σύνθημα αναγκαίο καλό. Θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας και όποτε χρειάστηκε τέθηκαν τα θέματα. Αυτά τα 3 χρόνια δεν έχουμε φτάσει μια φορά στο να στεναχωρηθούμε ή να πούμε μια κουβέντα παραπάνω».
Έκλεισε, επίσης, ερμητικά την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία απαντώντας στη σχετική ερώτηση με τη φράση «εγώ παραμένω στη ρήση του Καραμανλή ότι δεν συνεργάζομαι με τα άκρα. Ο κ. Μητσοτάκης – και του το έχω πει – ότι το λάθος του Σαμαρά με Γεωργιάδη-Βορίδη θα έπρεπε να το διορθώσει».
«Δεν υπάρχει εθνική ομοψυχία όταν ακραία στοιχεία μας επαναφέρουν στον εμφύλιο πόλεμο» συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους.
Ερωτηθείς, τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ και την μη κατάργησή του, αφού έσπευσε πρώτα να θυμίσει ότι δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον εφάρμοσε, είπε ότι είναι ένας «άδικος φόρος ιδίως για τα ακίνητα που δεν παράγουν εισοδήματα» εκφράζοντας την ευχή «μακάρι να είχαμε τη δύναμη να τον καταργούσαμε χθες».
Προανήγγειλε, δε, ότι την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη κατά τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στα πλαίσια της ΔΕΘ θα παρουσιάσει δύο νομοσχέδια για ειδική φορολόγηση των μη μονίμων κατοίκων στην Ελλάδα και για νέο φορολογικό καθεστώς επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν.