Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι οι ετήσιες απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ έχουν διαμορφωθεί σήμερα στις 270.000 ευρώ από 215.000 που ήταν το 2014 και υπενθύμισε πως «η σημερινή κυβέρνηση, ως αξιωματική αντιπολίτευση πριν λίγα χρόνια έκανε ως σημαία αντίστασης τις απολαβές των μελών του ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα τις αυξάνει». Νωρίτερα, ο ίδιος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με το Υπερταμείο με αφορμή την ενημέρωση που παρέχει η διοίκησή του στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε, κατηγορώντας τον κ. Σταϊκούρα για «πολιτικές ανακρίβειες». «Δεν με νοιάζει που λέτε ανακρίβειες. Με νοιάζει ότι είστε υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και δεν έχετε διαβάσει το νόμο. Λέτε συνειδητά ψέματα ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών βγαίνουν οι μισθοί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών για να επιβεβαιώσει με τον τρόπο αυτό την αύξηση των μισθών, υποστηρίζοντας, ωστόσο ότι δεν το αποφάσισε ο ίδιος.
«Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας» ανταπάντησε ο κ. Σταϊκούρας.
Και ακολούθησε η εξής συνομιλία:
«Χρ. Σταϊκούρας: Λέτε ότι είπα ψέματα, αλλά έχετε κατοχυρώσει αυτόν τον όρο. Έχετε δεσμευτεί για 15 χιλιάδες πράγματα και κάνετε τα αντίθετα. Πόσες είναι οι απολαβές του ΤΧΣ σήμερα; Γνωρίζω την διαδικασία, έχω καταθέσει ερώτηση και δεν έχετε απαντήσει. Πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.
Μαρινάκης: «Δεν έχουμε τον φόβο αποχωρήσεων μετά τη διαγραφή Σαμαρά»
Το ερώτημά μου είναι ποιες είναι οι απολαβές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Οι απολαβές του ΤΧΣ είναι σήμερα 270 χιλ ευρώ, 55 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από το 2014.
Ε. Τσακαλώτος: Δεν ορίζω εγώ τους μισθούς
Χρ. Σταϊκούρας: δεν είναι έτσι. Λέει ψέματα ο υπουργός
Ε. Τσακαλώτος: πες μας τι λέει η νόμος. Λες ψέματα
Χρ. Σταϊκούρας: ο υπουργός θα μπορούσε να μην δεχθεί τις 270 χιλ ευρώ. Ο νόμος ορίζει ότι απαιτείτε η σύμφωνη γνώμη του υπουργού. Ο προηγούμενος, ο κ. Βαρουφάκης κατέβασε τις απολαβές στις 140 χιλ. ευρώ».
Πάντως, και η συνέχεια της συνεδρίασης αναμένεται εξίσου επεισοδιακή καθώς οι βουλευτές απαιτούν εξηγήσεις για το ποιες ΔΕΚΟ έχουν περάσει στο υπερταμείο, αν έχει για παράδειγμα υμφωνηθεί η εκχώρηση εσόδων από κοιτάσματα ορυκτού πλούτου.