Ο κ. Παππάς απάντησε στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας , τονίζοντας πως «για πρώτη φορά μπαίνει ρήτρα ανάπτυξης και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με τη ΝΔ γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πολιτικές της, με τα προγράμματά της».
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε στη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέφθηκε στο πρόσφατο Eurogroup, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο καθίστανται συμμέτοχοι οι Ευρωπαίοι εταίροι, καθώς θα είναι προς το συμφέρον τους η ανάπτυξη της Ελλάδας. «Έχουν και αυτοί κάθε κίνητρο για να περάσει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά και αυτό αποτυπώνεται και στην απόφαση του Eurogroup», τόνισε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι η «δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη». «Όλα τα βήματα από εδώ και πέρα πρέπει να είναι προσεκτικά και συγκεκριμένα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να περάσουμε στην κανονικότητα», δήλωσε.
https://www.youtube.com/watch?v=IQk0hYXPZwE
Ο Νίκος Παππάς δεν παρέλειψε να πετάξει τα «καρφιά» του για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας πως η Γαλλίδα «είναι επικεφαλής ενός Οργανισμού ο οποίος έχει πέσει έξω αρκετές φορές. Υπάρχει ένας καθαρός διάδρομος, ωστόσο μια έξοδος στις αγορές πρέπει να γίνει με προσοχή. Η έξοδος στις αγορές είναι ένα εργαλείο, δεν είναι ο τελικός σκοπός. Δεν χρειάζεται προχειρότητα όπως έγινε και στο παρελθόν».
Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το Μαξίμου, απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας πως είναι «συνεχή σενάρια».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Αυτός ήταν ο μόνιμος σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πόνταρε στο να μην υπάρξει συμφωνία. Σενάριο το οποίο διαψεύσθηκε εκκωφαντικά», τόνισε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει δομικό πρόβλημα στη ΝΔ, προσπαθεί να προκαλέσει ναυάγιο για να κάνει το ναυαγοσώστη», πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας και δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Υγεία, ο Ν. Παππάς είπε ότι μιλάμε για εντελώς αντίθετες πολιτικές, και ότι ήρθε η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να κάτσουν και να συζητήσουν στρατηγικά για την πορεία της χώρας, τη στιγμή που βρισκόμαστε σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μιλώντας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημείωσε ότι χρειάζεται διαφανές σύστημα εφαρμογής δικαίου, σταθερή νομοθεσία, δίκτυα διανομής και τηλεπικοινωνιών, προσθέτοντας ότι γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά, ο Νίκος Παππάς μίλησε για ραγδαίες αλλαγές στο τηλεοπτικό προϊόν και τη μετάδοσή του, ενώ για την τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και, ουσιαστικά προαναγγέλει την έναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι όντως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα, καθώς υπήρχε η τεχνογνωσία από την προηγούμενη προκήρυξη. «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο, όπου και το ΕΣΡ δεν θα θέλει να μείνει στην ελληνική ιστορία των ΜΜΕ, όπως τα προηγούμενα μέλη του, κάνοντας αναφορές σε αδράνεια και σκανδαλώδεις παραλήψεις», τόνισε. Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι το προηγούμενο ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη σύνθεση κάτι για το οποίο, είπε, «μας δικαίωσε και η απόφαση του ΣτΕ».
Για τη DIGEA και την έλλειψη σήματος σε αρκετές περιοχές της χώρας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για διπλό μαύρο, γιατί εκτός από το μαύρο στην ΕΡΤ υπήρξε και το μαύρο στις δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, σημειώνοντας ότι ένας ιδιωτικός φορέας δεν έχει κίνητρο για τη σωστή μετάδοση του σήματος στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας. «Τώρα είμαστε στη διαδικασία βελτίωσης των κεραιοσυστημάτων της χώρας και με τη δορυφορική τηλεόραση είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα κενά», πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Τη Δευτέρα θα βρεθώ στην Τήλο για αυτή τη δράση. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο τρόπος κάλυψης του συνόλου της Επικράτειας», είπε. Πιο συγκεκριμένα, για τη σύμβαση με τη DIGEA, ο υπουρτγός είπε ότι υπάρχουν ρήτρες στη σύμβαση που πρέπει να τηρηθούν, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης από την ΕΡΤ, ενός δικού της δικτύου.
Σχολιάζοντας τα περί επηρεασμού του εκδοτικού τοπίου από την κυβέρνηση, ο Ν. Παππάς μίλησε για αστήρικτες κατηγορίες τις οποίες αξιοποίησαν ΝΔ και διάφορα επιχειρηματικά κέντρα, τα οποία ακόμα επωφελούνται των δημοσίων συχνοτήτων, τη στιγμή που η κυβέρνηση πήγε απλά να εφαρμόσει τον νόμο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Μιλώντας για την ΕΡΤ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι δέχεται βέλη λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, καθώς ορισμένοι έχουν διαλέξει τον ρόλο του υπερασπιστή συγκεκριμένων συμφερόντων που λυμαίνονται τα ραδιοτηλεοπτικά.
Τέλος, απαντώντας αστειευόμενος το πότε θα φορέσει και ο ίδιος γραβάτα, σχολίασε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για κάτι τέτοιο.