Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στην «Εργαλειοθήκη» 4.081 επιχειρηματικά σχέδια. Η δράση αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με την επιδότηση των επενδυτικών σχεδίων να ανέρχεται μέχρι 65%. Σκοπός της είναι να συνδράμει στην αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
Στις επιδοτούμενες δαπάνες συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, αρκετές οι οποίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, «μπορούν να συμβάλουν, σημαντικά, στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη σημερινή δύσκολη συγκυρία», όπως είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), οι δαπάνες εξοπλισμού ΤΠΕ & εξειδικευμένου λογισμικού (π.χ. ηλεκτρονικών πληρωμών), η συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα e-marketplaces, καθώς και οι δαπάνες e-marketing (π.χ. διαφημίσεις σε μηχανές αναζήτησης και κοινωνικά δίκτυα, ανάπτυξη και βελτίωση του περιεχομένου προβολής).
«Από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους εργαζομένους, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πολύτιμο “όπλο” του ΕΣΠΑ που έχουμε στα χέρια μας. Και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, με έγκαιρες και στοχευμένες παρεμβάσεις, μέχρι να βγούμε όλοι μαζί όρθιοι και ενωμένοι από αυτή την κρίση», δήλωσε ο κ. Τσακίρης.
13ος και 14ος μισθός: Η δίκη και οι αντιδράσεις - Τι να περιμένουμε;
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr