Οι καθυστερήσεις των δύο πρότζεκτς συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεννούν ερωτήσεις για την ικανότητα της χώρας να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται απεγνωσμένα για να ανακάμψει οικονομικά αναφέρει το πρακτορείο. Αφού παραθέτει κομμάτια τις ανακοίνωσης της Lamda Development για το Ελληνικό, σημειώνει πως η εν λόγω εξέλιξη έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της καναδικής Eldorado Gold για τη λήψη νομικών μέτρων κατά της Ελλάδας έπειτα από την αποτυχία της κυβέρνησης να εκδώσει τις αναγκαίες άδειες για το ορυχείο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
«Τα πισωγυρίσματα έρχονται καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις για να αναζωογονήσει μία οικονομία που συρρικνώθηκε κατά 25% από την έναρξη της κρίσης, και που η ανεργία της ανέρχεται σε περισσότερο από 20%» τονίζει το πρακτορείο και προσθέτει: «Η κυβέρνηση δεν είχε πολλά να πει έπειτα από το τελευταίο εμπόδιο στα δύο πρότζεκτς, τα οποία σέρνονται για πολλά χρόνια».
Αφού κάνει μια αναδρομή στην ταραχώδη πορεία των δύο επενδύσεων, το πρακτορείο εξειδικεύει στο Ελληνικό, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σχέδιο – ορόσημο, το οποίο περιλαμβάνεται στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της χώρας από το πρώτο μνημόνιο, το 2010. «Η πώληση, υποτίθεται πως θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2014. Παρότι η Lamda δεν απείλησε να αποσυρθεί από την επένδυση, ανέφερε πως χρειάζεται η αναγκαία δέσμευση από τις ελληνικές αρχές, ώστε αυτή να προχωρήσει», σημειώνει το Bloomberg.
«Σε ένα κατά τα άλλα θετικό οικονομικό περιβάλλον, αυτά είναι κακά νέα για τους επενδυτές», παρατήρησε ο Μουτάμπα Ραχμάν, διευθυντής της Eurasia Group. «Για ακόμη μια φορά, γεννούνται ερωτήσεις για τις αρμοδιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.