Από τις μεγάλες κυρίες του θεάτρου και της τηλεόρασης, που από την περσινή χρονιά βρίσκεται στις «Αγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1, η Κάτια Δανδουλάκη. Με πορεία στην TV που ξεκινά από τη δεκαετία του 1970 με τη σειρά της ΕΡΤ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και «Οι Πανθέοι», έγινε από τις εξαιρετικά αγαπητές πρωταγωνίστριες μέσα από τον ρόλο της Βίρνας Δράκου στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου τον οποίο κράτησε για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Το 1999 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη «Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» μαζί με τον Γιώργο Βογιατζή για την ΕΡΤ1 σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη, ενώ το 2003 βρέθηκε και πάλι με τον Γιώργο Βογιατζή στην τηλεοπτική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Λένη». Από το 2004 έως το 2007 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά της Ελενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση «Βέρα στο δεξί» για το MEGA και από το 2009 έως το 2012 στη σειρά «Η ζωή της άλλης». Αν και ακολούθησε ένα διάστημα αποχής, σχεδόν 7 ετών από το 2012 έως και το 2019, που επέστρεψε στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1 ως Ανέτ, η Κάτια Δανδουλάκη είναι μία γυναίκα που αδιαμφισβήτητα έχει θέση σε κάθε μορφή τέχνης.
Στο ίδιο μετερίζι και κανάλι, ο Γιάννης Μπέζος παραδίδει μαθήματα υποκριτικής αλλά και γέλιου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 μέσα από τη σειρά «Παρουσιάστε». Πρωταγωνιστώντας και υπογράφοντας αυτή τη φορά και τη σκηνοθεσία, ο ηθοποιός βιώνει για μία ακόμη χρονιά την αγάπη του κόσμου για τη δουλειά που κάνει. Και μπορεί για πολλούς να χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερος άνθρωπος με απόψεις που πολλές φορές ενοχλούν και σχολιάζονται, όμως ο Γιάννης Μπέζος μιλά περισσότερο με το βιογραφικό και την πορεία του που θα ζήλευαν οι περισσότεροι του χώρου. Το όνομά του απέκτησε αίγλη χάρη σε μία σειρά από σημαντικές τηλεοπτικές επιτυχίες. «Οι Απαράδεκτοι» (1991-1992, 1992-1993), «Της Ελλάδος τα παιδιά» (1993-1995), «Εκείνες κι εγώ» (1996-1998), «Bίος Ανθόσπαρτος» (1998-1999), «Ακρως οικογενειακόν» (2001-2003), «Ευτυχισμένοι μαζί» (2007-2009), «Κλινική Περίπτωση» (2011) είναι μερικές μόνο από τις τηλεοπτικές παραγωγές για τις οποίες απέσπασε θετικές κριτικές για ρόλους που έγραψαν ιστορία στην ελληνική TV.
Χαμογέλα και Πάλι: «Η στάση του είναι ντροπή για την ελληνική τηλεόραση» – Χαμός στο πλατό για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο
Ο καλός φίλος του προαναφερθέντος, Πέτρος Φιλιππίδης, έχει επίσης επάξια μία θέση σε αυτή εδώ τη λίστα. Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στη σειρά της ΕΡΤ1, φέτος, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», δίνει άλλη νότα στην εν λόγω παραγωγή και αποτελεί σίγουρα έναν εξαιρετικό λόγο το κοινό να παρακολουθεί καθημερινά στις 20.00 τη δημόσια τηλεόραση. Αν και οι συστάσεις είναι περιττές, ο ηθοποιός έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές στο κοινό μέσα από σίριαλ που έχουν θεωρηθεί τεράστιες επιτυχίες. «Χάι Ροκ», «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του», «Λάκης ο Γλυκούλης» είναι ελάχιστες από τις δουλειές που αγκαλιάστηκαν ιδιαίτερα από τους τηλεθεατές και έκαναν τον Πέτρο Φιλιππίδη ένα σημαντικό πρόσωπο της εγχώριας TV. Ιδιαίτερα ο ρόλος του Νικηφόρου στο «Πενήντα Πενήντα» του MEGA θεωρείται από τους κορυφαίους στο κομμάτι των τηλεοπτικών κωμωδιών με τις ατάκες του να χαρίζουν άφθονο γέλιο ακόμη και σήμερα στους τηλεθεατές.
Σημαντικές παρουσίες σε ΕΡΤ1 και ALPHA
Οι περγαμηνές της στο θέατρο πολλές, το όνομά της άμεσα συνδεδεμένο με μεγάλες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, η ίδια όμως σπάνια εμφανίζεται σε τηλεοπτικές δουλειές. Η Λυδία Φωτοπούλου φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1, η «Τούρτα της μαμάς», και σίγουρα αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για τη δημόσια τηλεόραση. Πρόσφατα, μιλώντας στον «Ε.Τ.», για τον ρόλο της γιαγιάς Μαριλούς, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να πει το ναι σε ένα σίριαλ: «Η πρόταση ήρθε από την ΕΡΤ, είναι μία κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου των οποίων τα κείμενα μου αρέσουν πολύ. Ο ρόλος ήταν εξαιρετικά ωραίος για να πω όχι, ενώ το καστ ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός λόγος να πω ναι. Είναι όλοι υπέροχοι άνθρωποι, με εκπλήσσουν υποκριτικά ακόμη και τα παιδιά νέας γενιάς που συμμετέχουν. Οι Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Ρήγας, Θάνος Λέκκας, Πάρης Θωμόπουλος, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Ιωάννα Πηλιχού, Αθανάσιος-Γεώργιος Μαυρογιάννης δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να σημειώσω, βέβαια, ότι περνάμε μία δύσκολη περίοδο στο θέατρο κι επειδή ποτέ δεν μπόρεσα να βρίσκομαι και στο σανίδι και στη μικρή οθόνη, αποφάσισα φέτος να αφοσιωθώ στην TV. Το κάνω πάντως με μεγάλη χαρά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα».
Στο «στρατόπεδο» του ALPHA και στη σειρά «Αγγελική» πρωταγωνιστεί μία επίσης μεγάλη κυρία, η Φιλαρέτη Κομνηνού. Καθηγήτρια στο Εθνικό Θέατρο για 8 χρόνια και σήμερα αναπληρώτρια καθηγήτρια Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστή τηλεοπτικά από τη σειρά «Η Εκτέλεση», το 1993, όπου ενσάρκωσε τη Μαρίκα Κοτοπούλη. «Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα», «Η ζωή μας μια βόλτα», «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», «Ματωμένα χώματα» είναι ακόμη μερικές από τις επιτυχίες της. Το 2010 βρέθηκε στην υπερπαραγωγή «Νησί» του MEGA, ενώ έκτοτε απουσίασε από τα τηλεοπτικά δρώμενα μέχρι και φέτος όπου έκανε comeback με ένα ρόλο που συζητιέται. Ο λόγος που αποφάσισε να πει το «ναι» ήταν ο σεναριογράφος της «Αγγελικής» Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Και τους δύο τους συνδέει το ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), αφού ο προαναφερθείς είναι αναπληρωτής καθηγητής σεναρίου στο τμήμα κινηματογράφου. Ετσι η ηθοποιός τον εμπιστεύτηκε και οι τηλεθεατές έχουν πλέον τη χαρά να τη βλέπουν σε ένα ρόλο σκληρό και κόντρα στο προφίλ που η ίδια έχει χτίσει.
*Από την έντυπη έκδοση TYΠOΣ TV
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr