Όπως είπε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, εργάζεται στην Κεφαλλονιά και ήρθε στην Αθήνα για να κάνει μια παράσταση σε θεατρική σκηνή.
Γιώργος Λιάγκας για Athens Pride: Άλλο το να υπερασπίζομαι την ισότητα, και άλλο μια παρέλαση κλόουν
«Έχω δεχτεί χτυπήματα και στον λαιμό και μιλάω με δυσκολία. Ήρθα στην Αθήνα για μια perfomance και άδραξα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το μαγαζί που εργάζομαι τον χειμώνα στο Γκάζι. Είναι μια παρέα, συγκεκριμένα άτομα που έχουν έρθει πάρα πολλές φορές γιατί θεωρούν ότι το να πειράξουν τρανς ή γκέι άτομα δεν θα γίνει κάτι, δεν θα αντεπιτεθούν. Νομίζουν ότι θα τονίσουν έτσι τον ανδρισμό τους» ανέφερε αρχικά η Βανέσα Βενέτη.
«Μου είχαν επιτεθεί και πέρσι, δεν με είχαν χτυπήσει. Πρώτα πειράζουν τους θαμώνες, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα και δέχθηκα επίθεση. Στην αρχή ήταν 4-5 και μόλις ξεκίνησε η φασαρία ήρθαν άλλοι 10. Ήταν καταδρομική επίθεση. Μέχρι να έρθουν να με βοηθήσουν, φύγανε. Με χτύπησαν παντού, στα πλευρά, στον λαιμό. Ευτυχώς δεν έβγαλαν κάποιο αντικείμενο αλλιώς θα κινδύνευε η ζωή μου. Δεν πήγα στο νοσοκομείο» αποκάλυψε η Βανέσα Βενέτη.
Στο νοσοκομείο η Καίτη Φίνου - Τι συνέβη;
Λιάγκας: Αποσύρω τη λέξη κλόουν, δεν αλλάζω την ουσία
Ύστερα από την καταγγελία της Βανέσας Κόττη, ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στα σχόλια που είχε κάνει για το Athens Pride και δέχθηκε σωρεία αρνητικών σχολίων. Ο παρουσιαστής είπε ότι αποσύρει τη λέξη «κλόουν», η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο, δεν αλλάζει την άποψή του».
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την εξομολόγηση της Βενέτη, ο Λιάγκας ανέφερε αρχικά: «Η πλειοψηφία αντιλήφθηκε πλήρως αυτό που ήθελα να πω. Και ξέρεις ότι είμαι ένας άνθρωπος που υπερασπίζομαι τα δικαιώματα όλων όσων φαίνονται διαφορετικοί που για μένα δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό κι είμαστε όλοι το ίδιο πράγμα. Το πιστεύω και το λέω χρόνια. Θα αποσύρω τη λέξη κλόουν, γιατί ήταν μία λέξη που δεν υπερθεμάτιζε στην ουσία που ήθελα να πω. Τα υπόλοιπα τα κρατάω, τη λέξη την αποσύρω».
«Η ουσία όσων είπα δεν αλλάζει, γιατί μία θέση που προφανώς είναι υπέρ του γεγονότος ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Εγώ το είπα αυτό με αφορμή το παιδί το ομοφυλόφιλο που αναγκάστηκε να μηνύσει τους γονείς του επειδή δεν δέχονταν τη σεξουαλική του ταυτότητα σε ένα χωριό στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την ίδια αντίληψη που έχω εγώ, να καταλάβουν ότι οι καιροί αλλάζουν. Να καταλάβουν ότι δεν είναι ντροπή το παιδί τους να είναι ομοφυλόφιλο.
Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Δεν πρέπει να τους τραβήξεις και να τους πεις ότι η γη αλλάζει, θα τρομάξουν. Αν λοιπόν πεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι το παιδί τους δεν είναι ομοφυλόφιλο, μπορεί και να το καταλάβουν. Αν τους πεις από τη μία ημέρα στην άλλη ότι το παιδί τους θα ντυθεί με τακούνια και θα βγει στην πλατεία του χωριού-που δικαίωμά του- θα τρομάξουν. Εγώ δεν έχω θέμα, ντυθείτε όπως θέλετε. Σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να τους πείσουμε, πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Ίσως λοιπόν το πολύ πλουμιστό- αφήστε το κλόουν, το αποσύρουμε- να μην δίνει το πραγματικό νόημα και να έχει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε, να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι. Σας καλύπτει αυτό που είπα;» πρόσθεσε επίσης ο Γιώργος Λιάγκας.
«Επίσης, αυτοί που λένε ότι κάποιοι δεν πρέπει να έχουν κάποιοι άποψη, να το κοιτάξουν. Να κοιτάξουμε όλοι τη δημοκρατικότητά μας σε αυτή τη χώρα. Σας χαρίζω τη δημοκρατία σας, ειλικρινά δηλαδή» κατέληξε.