Η ExpressVPN ανέλυσε κορυφαίες διασημότητες που έχουν συνδεθεί με fake news, συμπεριλαμβανομένων των Tom Brady, Elon Musk και Kanye West.
Ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των διασημοτήτων που συνδέονται περισσότερο με ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας ExpressVPN. Ένα αποτέλεσμα σοκ, δεδομένης της παγκόσμιας συζήτησης γύρω από την πρόσφατη αγορά του Twitter από τον Elon Musk και των συνεχιζόμενων ισχυρισμών που συνδέουν τον δισεκατομμυριούχο με ψευδείς ειδήσεις.
Ο Μπρέιντι, ο οποίος ανακοίνωσε και στη συνέχεια ανακάλεσε την απόσυρσή του από το αμερικανικό ποδόσφαιρο νωρίτερα φέτος, κατονομάστηκε σε πάνω από 72,4 εκατομμύρια αναρτήσεις που αναφέρονταν σε fake news. Ο Μασκ, αντίθετα, βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας με 26,6 εκατομμύρια αναρτήσεις που τον ανέφεραν σε σχέση με fake news.
Η Shakira ήταν η γυναίκα με την υψηλότερη κατάταξη που σχετίζεται με ψευδείς ειδήσεις, καταλαμβάνοντας την 7η θέση συνολικά με 3,7 εκατομμύρια αναρτήσεις που συνδέουν το όνομά της με ψευδείς ειδήσεις. Η τραγουδίστρια αντιμετώπισε μερικές νομικές προκλήσεις φέτος, αφού κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη στην Ισπανία και αντιμετώπισε μια μακρά μάχη για την επιμέλεια των παιδιών, οι οποίες μπορεί να τροφοδότησαν συζητήσεις για fake news που συνδέονταν με αυτήν.
Η έρευνα εξέτασε πόσο συχνά δημοσιεύτηκαν ονόματα διασημοτήτων (σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φόρουμ και σχόλια) μαζί με τη φράση “fake news” μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022, κατατάσσοντας τις διασημότητες με βάση την εμβέλεια αυτών των δημοσιεύσεων.
Οι 20 κορυφαίες διασημότητες είναι οι εξής:
Συμβουλές για να είστε έξυπνοι σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο
Είτε τους αγαπάτε είτε τους απεχθάνεστε, η παρακολούθηση της ζωής των διασημοτήτων έχει γίνει καθημερινή ιεροτελεστία για εκατομμύρια ανθρώπους, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν πιο εύκολη από ποτέ την ενημέρωση. Αλλά όπως όλοι έχουμε μάθει, δεν είναι αλήθεια όλα όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Τα ψεύτικα νέα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, είτε αφορούν τρέχοντα γεγονότα είτε κουτσομπολιά διασημοτήτων. Και φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί κάλλιστα να είναι ο ίδιος ο διάσημος που μοιράζεται ψευδείς ειδήσεις – ή απλώς κατηγορείται ότι το κάνει.
Όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να είστε επιφυλακτικοί απέναντι στις ειδήσεις που διαβάζετε.
Κιβωτός του Κόσμου: Οι δωρεές εκατομμυρίων σε μία πενταετία και οι δύο ιδιοκτήτριες
Αμυντικός εξοπλισμός: Αντικατάσταση ρωσικών όπλων μέσα στο 2023 – Το παρασκήνιο