Υλικά – Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα με σοκολάτα
Πλεξούδα σφολιάτας
1 φύλλο σφολιάτας
150 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού
1 αυγό χτυπημένο
Σαλιγκάρι σοκολάτας
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
100 γραμμ. πραλίνα σοκολάτας
1 αυγό χτυπημένο
Palmiers σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φύλλο σφολιάτας
170 γραμμ. πραλίνα σοκολάτας
1 αυγό χτυπημένο
Διαδικασία
Πλεξούδες σφολιάτας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στα 4. Αλείφουμε το κάθε τετραγωνάκι με πραλίνα και τυλίγουμε σε ρολλάκι. Κόβουμε στη μέση κάθετα και τυλίγουμε δημιουργώντας μια πλεξούδα, αλείφουμε τις άκρες με το αυγό. Μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα,αλείφουμε πάλι με αυγό και ψήνουμε για 14 λεπτά.
Σαλιγκάρι σοκολάτας: Ανοίγουμε με τον πλάστη την σφολιάτα. Με μια σπάτουλα απλώνουμε στην μισή πλευρά πραλίνα και κλείνουμε από πάνω με την υπόλοιπη. Κόβουμε σε μικρές λωρίδες(12-13 λωρίδες). Κρατάμε με τα δάχτυλά μας και στρίβουμε αντίθετα τις πλευρές. Τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου.
Palmiers σοκολάτας: Πατάμε καλά την σφολιάτα με ένα πλάστη, έχοντας αλευρώσει τον πάγκο μας, και απλώνουμε σε όλο το φύλλο την πραλίνα. Κάνουμε ρολό και από τις δυο πλευρές (από δεξιά και αριστερά) καταλήγοντας σε δυο ρολλάκια, τα οποία θα συναντηθούν στο κέντρο. Κόβουμε σε μικρά ρολλάκια γύρω στα 14 κομματάκια και τα ακουμπάμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε το αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Κατερίνα Καινούργιου: Από το 2009 μέχρι σήμερα – Οι πρώην σύντροφοί της
Πλακώθηκαν την ώρα που έτρωγαν: Άγριος καυγάς με την Δέσποινα Βανδή σε εστιατόριο στο Κολωνάκι