Η χριστουγεννιάτικη κολοκυθόσουπα απογειώνεται με απάκι, ενώ μην την φοβηθείτε στην πράξη γιατί δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να ακολουθήσετε τη συνταγή βήμα-βήμα.
Χριστουγεννιάτικη κολοκυθόσουπα – Υλικά
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
200 ml κρέμα γάλακτος
50 ml πετιμέζι
150 γραμμ. απάκι
100 γραμμ. κάστανο βρασμένο
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Θυμάρι
80 γραμμ. βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ. βούτυρο, μέχρι να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, και την κολοκύθα με τα καρότα σε χοντρό καρεδάκι. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα κάστανα και βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά. Μεταφέρουμε τη σούπα στο μούλτι και χτυπάμε (ή με ράβδο μπλέντερ) μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα με κρεμώδη υφή.
Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πετιμέζι, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι και τσιγαρισμένο απάκι.
Ειδήσεις σήμερα
Πυροβολισμός 16χρονου: Στον ανακριτή ο αστυνομικός – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
Ρούλα Κορoμηλά: «Από το 2007 δίνω μάχη με ένα θηρίο που ζει μέσα στο σώμα μου»
Το παρασκήνιο πίσω από την ανταλλαγή των κρατουμένων Μπρίτνει Γκράινερ-Βίκτορ Μπουτ