Υλικά
- 1½ κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες (κατά προτίμηση πομοντόρια)
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. πλατύφυλλος βασιλικός
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αφαιρούμε τις φλούδες. Τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας, αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
Πρωινό μας: «Πάγωσαν» οι τηλεθεατές – Διεκόπη η εκπομπή, η εξήγηση της Σκορδά [βίντεο]