Υλικά – Σπιτική πίτσα
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
35 γρ. ηλιέλαιο
35 γρ. γάλα εβαπορέ
15 γρ. ζάχαρη
8 γρ αλάτι
Για την πίτσα
5 λευκά μανιτάρια σε λεπτές κάθετες φέτες
1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο, κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
150 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
60 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
150 γρ. gorgonzola σε κύβους
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και 1 κτσ από τη συνολική ποσότητα του αλευριού. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις, για 4 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή κι ελαστική. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ξανά ζυμώνουμε για 3 λεπτά ανασηκώνοντας τη ζύμη από έξω προς το κέντρο μέχρι να γίνει λεία. Ξεκουράζουμε με σκεπασμένο μπολ για αλλά 20 λεπτά. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και απλώνουμε το ζυμάρι.
Αυτά τα σουτζουκάκια είναι ποίημα - Το υλικό που απογειώνει τη γεύση τους
Για την πίτσα: Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις λεπτές φέτες των μανιταριών. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την σκόνη από το Porcini. Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια την τριμμένη μοτσαρέλα. Τέλος εναποθέτουμε διάσπαρτα τους κύβους της gorgonzola.
Ειδήσεις σήμερα
Χριστίνα Βίδου: Αυτή η δημοσιογράφος παίρνει τη θέση της στην ΕΡΤ
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πότε ετοιμάζει μνημόσυνο η οικογένειά του
Το σπίτι της θρυλικής ταινίας «Home Alone» βρήκε αγοραστή
GNTM: Το σχέδιο με τη Βίκυ Καγιά που ναυαγεί και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου έτοιμη να πάρει «εκδίκηση»
Τηλεθέαση: Η ενημέρωση έπαιξε χωρίς ψυχαγωγία – Ποιοι κέρδισαν με διαφορά