Μπουρεκάκια με τυρί ή κιμά – Αυθεντική Πολίτικη συνταγή
Υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml λάδι ή βούτυρο μαλακό
- 200 ml νερό ζεστό
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουτ. γάλα
Γέμιση με τυρί:
- 150 γρ. φέτα τρίμμα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 αυγό
- 1/4 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Γέμιση με κιμά:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18/12/2024
|
12:05
Η πιο επιτυχημένη συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα - Βήμα βήμα για τέλειο αποτέλεσμα
- 250 γρ. κιμάς
- 1κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ.ντοματοπελτές
- 2 κουτ. λάδι
- 2 κουτ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα
- 1 κουτ.γλ. μαϊντανός
- κανέλα
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μπόλ το αλέυρι, το λάδι και το νερό.
- Ζυμώνετε, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο.
- Βάζετε σε μπολ τα υλικά της γέμισης με το τυρί.
- Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη σε φύλλο με πάχος 2 χιλ.
- Κόβετε στρογγυλά κομμάτια.
- Βάζετε στη μέση 1 κουτ.γλ.γέμιση και διπλώνετε στα δυο.
- Πιέζετε τις άκρες,να ενωθούν καλά και βάζετε τα μπουρεκάκια σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με τον κρόκο και το γάλα χτυπημένα.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε τη γέμιση του κιμά:
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, τηγανίζετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά και προσθέτετε τον κιμά, τον ντοματοπελτέ, το τυρί , τον μαϊντανό,την κανέλα και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε και σιγοβράζετε, να εξατμιστούν τα υγρά.
- Συνεχίζετε όπως με τη γέμιση με το τυρί.
Ειδήσεις σήμερα
Φρίκη στην Αθηνών – Λαμίας: Άνδρας διαμελίστηκε αφού χτυπήθηκε από πολλά αυτοκίνητα
Καιρός: «Με γαλότσες το επόμενο 48ωρο» – Έρχεται επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και κρύο [Βίντεο]
Τραγωδία στη Σύμη: Ναυάγιο ανοιχτά του νησιού – Τουλάχιστον 3 νεκροί