Υλικά – Μπουρεκάκια
1 /2 φλ. ηλιέλαιο
1 /2 φλ. χλιαρό γάλα
1 /2 κ.γλ. ζάχαρη
1 /2 κ. σ. ξύδι
2 πρέζες αλάτι
1/2 κ.γλ. μαγιά στιγμής
200 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Παπαρουνόσπορο ή μαύρο σουσάμι
Για τη γέμιση
8 φέτες σαλάμι ψιλοκομμένο
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν και να φτιάξουμε τη ζύμη μας για μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή. Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης. Πατάμε τη ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
Βάζουμε σε κάθε μπουρέκι από λίγο σαλάμι και λίγο τυρί. Κλείνουμε καλά τις ενώσεις. Βάζουμε αραιά τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω. Όταν τα τελειώσουμε και τα 12, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα ή με διάλυμα αυγού.
Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο ή γλυκάνισο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μπορείς να τα έχεις έτοιμα γεμισμένα στην κατάψυξη και να τα ψήσεις τελευταία στιγμή. Είναι φανταστικά.
Ειδήσεις σήμερα
Αυτή είναι η μόδα της TV – Hθοποιοί σε ρόλο παρουσιαστών
Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα εμφάνιση του Γουίλιαμ – Επισκίασε την Κέιτ
Φωτιά στην Αττική: Νέο μέτωπο στην Άνω Γλυφάδα – 500 μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες [βίντεο]