Υλικά
- 450 γραμμ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο
- 8 φέτες μπέικον
- 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 φλιτζ. blue cheese, θρυμματισμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Πιπέρι κατά βούληση
Διαδικασία
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σκόρδο και αλατοπίπερο και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό τους να μην είναι ροζ. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, καλύπτουμε (όταν κρυώσει) και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκιές και σε ένα μεγάλο μπολ το ανακατεύουμε με το μπέικον, το θρυμματισμένο blue cheese, τα κρεμμυδάκια και τη μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με αβγά βραστά, αβοκάντο και ντομάτα.