Υλικά
1 πακέτο πένες 500 γραμμ.
100 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο κομμένο ζουλιέν
2 πιπεριές πολύχρωμες
4 μικρά κολοκυθάκια
3 φούντες μπρόκολο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες σε χυμό ντομάτας
½ συσκευασία ντομάτα περαστή στο μύλο από την συσκευασία των 370 γραμμ.
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 δάφνη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Μια πρέζα μπούκοβο
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Διαδικασία
Ξεκινάμε κόβοντας όλα τα λαχανικά ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια). Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ανέβει η θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες σε χυμό ντομάτας και την ντομάτα στο μύλο, τον κύβο λαχανικών, τη δάφνη, τη ρίγανη, το μπούκοβο το πιπέρι, τη ζάχαρη τον κύβο λαχανικών και λίγο νερό.
Όταν χοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίρουμε με μια φούντα μαϊντανού.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Τα δύο ζώδια που θα το μετανιώσετε αν τα ξαναφτιάξετε
- Viral: Μικρός ψαράς πιάνει ψάρι…ίσαμε το μπόι του! [βίντεο]
- Η Ελευθερία Μεταξά μιλά στο Eleftherostypos.gr για το βιβλίο της «Ο θησαυρός…
- Ο πατέρας των παιδιών της Ντορέττας Παπαδημήτριου είναι τώρα σύντροφος παίκτριας του…
- Άσχημα ψυχολογικά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
- Survivor 5 – αποκλειστικό: Δείτε ποια έπαθε κρίση πανικού και ζήτησε να…
- «Έφυγε μετά από μια δύσκολη μάχη…» – Θρήνος για την Σταματίνα Τσιμτσιλή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr