Υλικά
150 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
250 γραμμ. μπισκότα
100 γραμμ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
50 ml γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος 36%
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για το πασπάλισμα
60 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Τρούφα Σοκολάτας
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά χρησιμοποιώντας μπεν μαρί. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα για να καλυφθούν. Ανακατεύουμε έπειτα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1,5 ώρα. Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό, για να διευκολύνετε το πλάσιμο του μείγματος σε μπαλάκια. Σκεπάζουμε τα τρουφάκια με την σκόνη κακάο και διάφορες τούφες σοκολάτας και είναι έτοιμα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Άσχημα νέα για την Αθηνά New York και τον Αλέξη Παππά μετά το τέλος του The Bachelor
- Η Τζένη Καζάκου στο ΤΥΠΟΣ TV: Η επιτυχία, η σύγκριση με τη γιαγιά της και τα όνειρα για το 2022
- Κάτια Ταραμπάνκο: Ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» με εσώρουχα και έριξε το Instagram
- Φάρμα: Ξεσάλωσε η Ηλιάδη – «Τον κοιτάω σαν ξερολούκουμο» είπε στην Μπάστα
- «Λύγισε» η Πηγή Δεβετζή – «Μου λείπει ο πατέρας μου» [βίντεο]
- Ζώδια 2022: Δεν θα τα καταφέρουν τη νέα χρονιά – Αυτά τα 4 ζώδια θα χωρίσουν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr