Υλικά
1,5 κιλό αρνάκι γάλακτος σπάλα και μπούτι χωρίς κόκκαλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
ξερό θυμαρι και μια δάφνη
100 ml λευκό κρασί
210 γραμμ. κασέρι τυρί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 καυτερές πιπεριές χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
4-5 σκ. σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Μια πρέζα κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο καβουρδισμένο και τριμμένο
100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
Αλάτι και μαύρο χοντροαλεσμένο πιπέρι
6 λαδόκολλες και 3 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας το αρνάκι να είναι γάλακτος, σπάλα και μπούτι χωρίς κόκκαλα και κομμένα σε μερίδες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρο(εμινσέ), το τυρί σε μεγάλους κύβους, τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και το σκόρδο σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού γάλακτος.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Όταν το λαδί πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε τα κομμάτια από το Αρνάκι γάλακτος. Όταν πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ένα λίτρο νερό, τη δάφνη και το ξερό τριμμένο θυμάρι. Όταν το νερό κοχλάσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, (αυτό το κάνουμε για να επιταχύνουμε το ψήσιμο στον φούρνο).
Σουρώνουμε το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα 100 γρ το βούτυρο γάλακτος και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαλακώσουν, βάζουμε τα μπαχαρικά και τα σβήνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι και Αλατοπιπερώνουμε.
Για το τύλιγμα στις λαδόκολλες. Θα κάνουμε 3 πακέτα. Βρέχουμε ελαφρώς τρεις από τις λαδόκολλες.
Τις βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε λίγα από το σοταρισμένο μείγμα των κρεμμυδιών και της πιπεριάς στο κέντρο. Κατόπιν βάζουμε από πάνω το 1/3 από το βρασμένο αρνάκι μας. Ξαναβάζουμε και στα τρία το υπόλοιπο από το μείγμα των κρεμμυδιών και λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά στο κάθε ένα. Τέλος σκεπάζουμε με το κασέρι από 70 γρ. στο κάθε ένα.
Περιχύνουμε με το βούτυρο που περίσσεψε στο τηγάνι μας και διπλώνουμε σε πακέτο την πρώτη λαδόκολλα που είναι ελαφρώς μουσκεμένη. Αναδιπλώνουμε ένα ένα τα πακέτα σε στεγνή λαδόκολλα και μετά τα βάζουμε στο αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό στον πάτο του και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για 35 με 40 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά πριν ανοίξουμε τα πακέτα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr