Υλικά
520 γραμμ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (συν 1 κουταλάκι του γλυκού)
170 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 μεγάλα αυγά (χωρισμένα)
720 ml γάλα
170 γραμμ. λιωμένο βούτυρο φρέσκο
50 γραμμ. βούτυρο κλαριφιέ για το άλειμμα του τηγανιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού
3 ώριμες μπανάνες μέτριες
70 γραμμ. φλέικς σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Μετρήστε και κοσκινίστε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ (κατά προτίμηση ανοξείδωτο)αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τους κρόκους, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Χτυπήστε το υγρό μείγμα στο στεγνό μείγμα.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ελαφρώς σβολιασμένο, το μείγμα δεν πρέπει να παραδουλευτεί για να βγουν τα πανκεικ αφράτα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να φτάσουν σε μέτριες κορυφές.
Ανακατέψτε απαλά τα μισά από τα χτυπημένα ασπράδια στο κουρκούτι με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Στη συνέχεια, διπλώστε απαλά το υπόλοιπο μισό στο κουρκούτι. Θυμηθείτε ότι το κουρκούτι πρέπει να είναι ελαφρώς σβολιασμένο και να έχει μεγάλα μέρη ασπράδι αβγού που δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως. Το τελικό κουρκούτι η η ζύμη των πανκεικ είναι αρκετά πηκτό και όχι παχύρευστο.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο επίπεδο αντικολλητικό τηγάνι – στους 160. Αλείφετεε με ένα πινέλο το ζεστό τηγάνι με βούτυρο κλαριφιέ. Βάζετε 1 φλιτζάνι από το μείγμα και με μια περιμετρική κίνηση το απλώνετε το τηγάνι. Το ψήνετε από την μια πλευρά και αμέσως μετά από 1,5 λεπτό το γυρίζετε και το ψήνετε και από την άλλη.
Επαναλαμβάνετε μέχρι να κάνετε 7 πανκεικ τα όποια τα διατηρείτε δροσερά κάτω από μια πετσέτα. Στήνετε τα πανκεικ το ένα πάνω από το άλλο, αλείφοντας ενδιάμεσα με αρκετή κρέμα φουντούκι. Στο τελευταίο, αφού το αλείψετε με αρετή κρεμά, διακοσμήστε με λεπτές φέτες μπανάνας κάνοντας μια συνεχή βεντάλια περιμετρικά έως ότου το καλύψετε όλο. Τέλος, βάζετε μια τούφα από τα φλέικς της σοκολάτας στο κέντρο και το πασπαλίζεται με λίγο κακάο και ζάχαρη άχνη.Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το κόψετε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Survivor: Πρόσωπο «έκπληξη» στο ριάλιτι επιβίωσης – Αυτοί οι διάσημοι δέχθηκαν πρόταση [βίντεο]
- Μενεγάκη vs Βανδή: Ο άγνωστος τσακωμός των δύο γυναικών – Πλακώθηκαν σε γιαπωνέζικο στο Κολωνάκι
- Σασμός: «Βόμβα» από ηθοποιό της σειράς – Ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέσω instagram
- Αν ανήκετε σε αυτά τα 4 ζώδια ή γεννηθήκατε μεταξύ 1962-1965 αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη!
- Survivor: Το «Πειρατικό» πάει Άγιο Δομίνικο – Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές που «χρυσώνει» ο Ατζούν [βίντεο]
- Τραγικές ώρες για τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης
- Αυτά τα 6 ζώδια είναι τα τυχερά της εβδομάδας – Είστε ανάμεσά τους;
- Μιχάλης Ζαμπίδης: Το βίντεο από τη στιγμή που «έπιασε» τους επίδοξους ληστές
- Βανδή – Μπισμπίκης: Του αφιέρωσε τραγούδι, τον κοιτούσε στα μάτια και την αποθέωσε μπροστά σε όλους
- Survivor: «Βόμβα» από τον Βαλάντη – Πάει στον Άγιο Δομίνικο; (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr