Υλικά
1 πακέτο τορτελίνια (500 γραμμ.)
150 γραμμ. μπέικον
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κονσέρβα αποφλοιωμένη ντομάτα
1 καυτερή πιπεριά
150 ml κρέμα γάλακτος
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
Διαδικασία
Κόβετε το μπέικον σε μικρούς κύβους. Βράζετε τα τορτελίνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο. Ανοίγετε την κονσέρβα και παίρνετε τις ντομάτες από μέσα και τις σπάτε με το χέρι σε ένα μπολ.
Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το μπέικον που το έχετε κόψει σε κύβους με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτετε μπόλικη παρμεζάνα (κρατήστε και για από πάνω) και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω για να δώσει ωραίο άρωμα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Γιώργος Παπαδάκης: Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή – Θλίψη στον ΑΝΤ1
- Η Γη της Ελιάς: Αυτό είναι το spoiler της εβδομάδας – Δείτε τι θα συμβεί στα επόμενα πέντε επεισόδια
- Φαίη Σκορδά & Γιώργος Λιάγκας: Δεν πίστευαν στα αφτιά τους – Ο Θέμης Αδαμαντίδης νόμιζε ότι παντρεύονται
- Φωτογραφίες από το σπίτι Λασκαράκη – Σουλτάτου με τα ξύλινα πατώματα και το θηριώδες τζάκι
- Αποκάλυψη για πρώτη φορά στο Super Κατερίνα: «Είχα μια επώδυνη αποβολή»
- Μένιος Φουρθιώτης: Η πρώτη ανάρτηση του μετά την εγχείρηση στο ισχίο
- Αποκλειστικό: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ελένη Μενεγάκη – Τι συνέβη πριν από δυο ημέρες
- Αφροδίτη στον Τοξότη: Αυτά τα 4 ζώδια να περιμένουν χρήματα και νέους έρωτες!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr