Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη γρανίτα φράουλα από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

O Πέτρος Συρίγος έχει τη πιο καλοκαιρινή και εύκολη συνταγή. Έτσιμ, φτιάχνει γρανίτα φράουλα, που θα σας δροσίσει και θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

1 κιλό φρέσκες φράουλες
1 φλιτζ. γλυκόζη
1½ φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Καταψύχετε τα ¾ της ποσότητας από τις φράουλες για 12 ώρες. Βάζετε τις υπόλοιπες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Μεταφέρετε τον πολτό σε μία μεσαία κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και αφήνετε το μίγμα να πάρει μία βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το μίγμα με τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάτε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο, τη χτυπάτε γρήγορα στο μπλέντερ να «σπάσει» και σερβίρετε αμέσως.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με φράουλες του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξαγωγές: Στροφή στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά λόγω… κορωνοϊού – Μονόδρομος οι «πράσινες λωρίδες» για ομαλή διακίνηση

Δημήτρης Ντόγκας

Φράουλες: Ποιοι τις καταναλώνουν άφοβα και ποιοι πρέπει να προσέχουν

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τιραμισού λευκή με φράουλες

H συνταγή της ημέρας: Γιαουρτογλυκό με oreo και φράουλες

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κέιλ και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς με φράουλες και μπανάνα

Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμο και light γιαουρτογλυκό

Η συνταγή της ημέρας: Αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου