Υλικά
420 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
210 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
30 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
800 γραμμ. μαρμελάδα της επιλογής σας
Διαδικασία
Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός το αυγό, και χτυπάτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτετε και το αυγό και ανακατεύετε, είτε με το φτερό είτε με τον γάντζο. Καλό είναι το βούτυρο να είναι ελαφρώς μαλακό, όχι τελείως λιωμένο. Βγάζετε από τον κάδο και βάζετε τη ζύμη στον πάγκο σας.
Πλάθετε με τα χέρια να γίνει μια μπάλα. Αν έχει ζεσταθεί πολύ η ζύμη, τη βάζετε για 15 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη. Βάζετε μια λαδόκολλα κάτω στον πάγκο, από πάνω τη ζύμη και από πάνω άλλη μια λαδόκολλα. Ανοίγετε με πλάστη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 28 εκ. αποσπώμενη για να μπορείτε να τη βγάζετε εύκολα. Πατάτε καλά να εφαρμόσει στην ταρτιέρα και κόβετε τα κομμάτια που εξέχουν. Τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κάνετε τις λωρίδες.
Ξανακάνετε μπάλα την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγετε με τον ίδιο τρόπο. Κόβετε λωρίδες και βάζετε στο ψυγείο. Βγάζετε την τάρτα και απλώνετε στο σύνολο 800 γραμμ. μαρμελάδα της επιλογής σας. Βγάζετε από το ψυγείο τις λωρίδες και τις απλώνετε πάνω στην τάρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου στον αέρα έως ότου πάρει χρώμα και ψηθεί.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Eurovision 2021: Η νίκη της Ιταλίας, στη δεκάδα η Ελλάδα και το μηδέν της Μεγάλης Βρετανίας – Οι στιγμές που συζητήθηκαν
- Eurovision 2021: Η Έλενα Παπαρίζου θύμισε σε όλους ότι είναι Number One – Η εμφάνισή της στον τελικό [βίντεο]
- Eurovision 2021: Η Στεφανία Λυμπερακάκη τα «έδωσε όλα» και μάγεψε στον τελικό [βίντεο]
- Survivor: Ο Νίκος Μπάρτζης πάτησε Ελλάδα – Θεαματική υποδοχή με φωνές και πανό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr