1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τ’ ανακατεύετε. Προσθέτετε το κρασί, την κανέλα και το γαρίφαλο. Αραιώνετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού. Το ρίχνετε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μισό αλεύρι, ζυμώνετε και σιγά σιγά προσθέτετε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνετε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα μπισκότα.
Μοιράζετε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύετε το κάθε κομμάτι χωριστά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου. Με κουπάτ κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Survivor 4: Οι στοιχηματικές έβγαλαν ήδη νικητή και δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!
Πραγματικός οργασμός ζητήθηκε από την πρωταγωνίστρια του Bridgerton
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr