Υλικά
1 κοτόπουλο (1,5kg περίπου) κομμένα στα 16 κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Χυμό από 1 ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
Για τις πατάτες
5 μέτριες πατάτες
100 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, μαιντανός, πάπρικα
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κοτόπουλο μέσα και ανακατεύετε. Πρέπει να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις. Τοποθετείτε ένα ταψί στον φούρνο με νερό και ακουμπάτε τα παϊδάκια πάνω στην σχάρα, για να πέσει το λίπος στο νερό. Ψήνετε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά, σύνολο 30 λεπτά. Ανά περιόδους τα περνάτε με ένα πινέλο με την μαρινάδα. Τα σερβίρετε με πατάτες σωτέ ή σαλάτα.
Για τις πατάτες: Βράζετε τις πατάτες με την φλούδα τους κατά το ήμισυ, δεν πρέπει να τις βράσετε τελείως για να μην σπάσουν. Έπειτα τις κόβετε στην μέση και μετά κυδωνάτες. Αλατίζετε τις πατάτες και σοτάρετε στο τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά, αν θέλετε προσθέστε σκόρδο και θυμάρι για επιπλέον γεύση. Όταν πάρουν χρώμα, τις γυρνάτε και από την άλλη πλευρά, μην τις ανακινείτε πολύ γιατί θα σπάσουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr