Υλικά
110 γραμμ. κουβερτούρα
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Διαδικασία
Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μπολ τοποθετημένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει και την ανακατεύετε. Αφήνετε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Με μίξερ χειρός, στην υψηλή ταχύτητα, χτυπάτε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα και να σχηματιστούν λαμπερές απαλές κορυφές. Σε άλλο μπολ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας παράλληλα.
Προσθέτετε σιγά σιγά και τη μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνετε και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ισομοιράζετε το μείγμα σε δύο γυάλινα μπολ και βάζετε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr