Υλικά
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμμ. ψωμί του τοστ
2 αυγά
60 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι
100 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
Δυόσμος
20 ml ούζο
200 γραμμ. αλεύρι για πανάρισμα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
300 ml νερό
1 κύβος κότας
400 γραμμ. ντομάτα κον-κασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
Για το σερβίρισμα
1½ πακέτο σπαγγέτι
Φρέσκος δυόσμος
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και με λίγο ελαιόλαδο τα σοτάρετε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ μουλιάζετε το ψωμί μέσα στο γάλα για 10 λεπτά περίπου. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύετε και προθέτετε το ψωμί με το γάλα. Βάζετε τον κιμά στο ψυγείο για μία ώρα.
Οσο έχετε τον κιμά στο ψυγείο, ξεκινάτε τη σάλτσα, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε τον πελτέ, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και βράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα περνάτε από το αλεύρι. Τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, τα βάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστά με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας και γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο και τυρί.
*Περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά στο περιοδικό Κουζίνα & γεύσεις, που κυκλοφορεί σήμερα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr