Υλικά
600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο λάπα
120 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σκ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο
½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
3 κρόκους αυγών
1 ½ κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Κόβετε τα καρότα σε κομμάτια. Βάζετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο (1/2 ποτήρι νερό ελαιόλαδο), τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και λίγα κοτσάνια από τον άνηθο και βάζετε να βράσει. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες στο φαγητό σε αυτό το σημείο.
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, που τα έχετε τρίψει στο μούλτι και τα έχετε σουρώσει καλά με μια πετσέτα να φύγουν τα υγρά, τον άνηθο, το αυγό, τις 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Πλάθετε καλά τον κιμά σας και φτιάχνετε κεφτεδάκια των 30 γρ..
Μόλις βράσει ο ζωμός, χαμηλώνετε και ρίχνετε προσεχτικά ένα-ένα τα γιουβαρλάκια με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά. Για το αυγολέμονο: Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε με ένα σύρμα. Με μια κουτάλα παίρνετε από το ζωμό της κατσαρόλας και προσθέτετε στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναλαμβάνετε 2-3 φορές.
Ενσωματώνετε όλο το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, αφήνετε να πάρει μια βράση, αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει. Ελέγχετε για αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Σερβίρετε σε πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Τεράστιος ο κήπος στη βίλα της Ελένης Μενεγάκη – Και είναι ακόμα στολισμένος!
Ελένη Φουρέιρα και Αλμπέρτο Μποτία παντρεύονται – Οι λεπτομέρειες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr