Υλικά
2 φύλλα ζύμης τάρτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8-10 λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
500 γραμμ. πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
10 φέτες μπέικον
280 γραμμ. καπνιστό τυρί
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
5 αυγά
Αλάτι
100 γραμμ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
Βούτυρο για τα ταρτάκια
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Βουτυρώνετε τα σκεύη για τα ταρτάκια και απλώνετε τη ζύμη. Πιέζετε με τα δάχτυλά σας, ώστε να καθίσει ομοιόμορφα. Κόβετε όση ζύμη περισσεύει από το σκεύος με ένα μαχαίρι. Το κάθε φύλλο βγάζει 4 ταρτάκια. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον στο βούτυρο (100 γραμμ.), στη συνέχεια βάζετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τέλος το πράσο.
Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και μοιράζετε στα ταρτάκια όπου έχετε στρώσει τη ζύμη. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το κεφαλοτύρι και περιχύνετε πάνω από τη γέμιση, προσθέτετε σε κυβάκια το καπνιστό τυρί. Ψήνετε για 25-30’ στους 180 βαθμούς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr