Υλικά
1 μεσαίο πορτοκάλι
150 γραμμ. νερό
50 γραμμ. ζάχαρη
10 ολόκληρα γαρίφαλα
2 ξύλα κανέλας
3 αστεροειδής γλυκάνισους
750 ml ξηρό κόκκινο κρασί
Ρούμι ή αμαρέτο, για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρέστε την φλούδα από το πορτοκάλι σε μεγάλες λωρίδες, προσέχοντας να αποφύγετε την λεύκη σάρκα και τις αφήνετε στην άκρη. Κάνετε χυμό από το πορτοκάλι και αφήστε στην άκρη.
Προσθέστε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βάλτε να ζεσταθεί μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε τα γαρίφαλα, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις φλούδες πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράστε μέχρι να σχηματιστεί ένα αρωματικό σιρόπι, περίπου 1 λεπτό.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρασί. Αφήστε το να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Σερβίρετε σε ποτήρια του κρασιού ή μικρές κούπες, προσθέτοντας ένα κ.τ.γ. ρούμι ή αμαρέτο και γαρνίρετε με το φλούδα πορτοκαλιού και το γλυκάνισο αν θέλετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr