Υλικά
640 γραμμ. αλεύρι σκληρό
35 γραμμ. μέλι
8 γραμμ. μαγιά
50ml ελαιόλαδο
360 ml νερό χλιαρό
8 γραμμ. αλάτι ψιλό
Για το πέστο βασιλικού
50 γραμμ. φύλλα βασιλικου
180 γραμμ. ελαιόλαδο
50 γραμμ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
60 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
500 γραμμ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
Για την σάλτσα ντομάτας βασιλικού
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
5 γραμμ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μιξερ ρίχνετε το νερο με την μαγιά και το μέλι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο,το αλεύρι,το αλάτι και ανακατεύετε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη και ελαστική. Βάζετε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα
Για το πέστο βασιλικού: Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Για την σάλτσα ντομάτας: Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
Για την συναρμολόγηση: Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, την κόβετε σε μπάλες των 50 γραμμαρίων, την ανοίγετε με την βοήθεια των χεριών και αγκαλιάζετε μέσα της την μοτσαρέλα. Έπειτα την περνάτε μέσα από το πέστο και την τοποθετείτε σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ. Συνεχίζετε την διαδικασία για όλη την ζύμη, ψήνετε στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με τη σάλτσα ντομάτας.
«Βόμβες» από τον Ανδρέα Μικρούτσικο για την παραγωγή του Big Brother
Αποκαλυπτήρια για το Survivor: Αυτοί είναι οι Διάσημοι και οι Μαχητές [βίντεο]
Ανεβάζει τη…. θερμοκρασία η Άννα Μαρία Βέλλη – Η αισθησιακή φωτογράφιση [εικόνες]
«The Bachelor»: Το τρίτο πρόσωπο στη σχέση Νικόλ-Παναγιώτη και η απάντησή τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr