Υλικά
1½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Λίγο χωριάτικο ξίδι δυνατό
100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ψήνετε στα κάρβουνα τις μελιτζάνες ή στο γκριλ του φούρνου, για περίπου 10 λεπτά. Η φλούδα τους πρέπει να είναι μαύρη (καμένη) και το εσωτερικό μαλακό.
Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε τρυπητό για 15 περίπου λεπτά. Σε μπολ, διαλύετε με πιρούνι τη σάρκα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr