Υλικά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο
500 γραμμ. λευκά μανιτάρια
350 γραμμ. μανιτάρι πορτομπέλο
3 κουταλιές της σούπας μανιτάρια πορτσίνι αφυδατωμένα
100 ml κρασί Μαυροδάφνη
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κύβο βοδινό, διαλυμμένο σε 1,2 λίτρα νερό
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμμ. τυρί κρέμα
80 ml κρέμα γάλακτος
2 κλωναράκια θυμάρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Κόβετε τα λευκά μανιτάρια στα 4 και τα πορτομπέλο σε κομμάτια και αυτά. Βάζετε σε ένα μπολάκι λίγο από το κόκκινο κρασί και τοποθετείτε εκεί τα μανιτάρια πορτσίνι. Σοτάρετε τα λευκά μανιτάρια και τα πορτομπέλο σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε και τα πορτσίνι. Προσθέτετε το σκόρδο. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε τα μανιτάρια με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό βοδινό.
Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να έχετε μια παχύρευστη μορφή. Βάζετε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα που τα έχετε ανακατέψει στην κατσαρόλα. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζετε για αλάτι, πιπέρι. Σερβίρετε την σούπα με λίγο κρέμα γάλακτος από πάνω και βάζετε θυμάρι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr