Υλικά
4 χωριάτικα λουκάνικα
400 γραμμ. baby πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
2 πολύχρωμες πιπεριές
1 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
60 ml νερό
Αλάτι
Διαδικασία
Βάζετε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Τα χαράζετε διαγώνια από όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές, τα αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε στο ζεστό τηγάνι τις κομμένες baby πατάτες. Από πάνω ρίχνετε παρθένο ελαιόλαδο.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ανακατεύετε με μια σπάτουλα να λαδωθούν καλά οι πατάτες σας. Αφήνετε για 5-6 λεπτά, να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα και από όλη την πλευρά. Αφού πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά, τις μεταφέρετε σε πιατέλα.
Βάζετε στο τηγάνι κρεμμύδια και ανακατεύετε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τις πολύχρωμες πιπεριές στο τηγάνι. Περιχύνετε με παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε να λαδωθούν καλά τα λαχανικά στο σκεύος. Σε αυτό το σημείο αλατίζετε καλά και ανακατεύετε.
Επαναφέρετε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις απλώνετε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Με τη σπάτουλα τακτοποιείτε από πάνω τα λουκάνικα ώστε να ισομοιραστούν όλα τα υλικά στο τηγάνι. Προσθέτετε το νερό. Καλύπτετε το σκεύος με καπάκι. Αφήνετε να μαγειρευτεί το φαγητό για 10-15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται με το πιρούνι και το λουκάνικο να μαγειρευτεί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr