Υλικά
350 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
Για την pate a bombe
160 γραμμ. κρόκους αυγών
120 γραμμ. ζάχαρη
30 γραμμ. νερό
Για την σκούρα μους
90 γραμμ. πλάκα κουβερτούρα 65% κακάο
1,5 φύλλο ζελατίνη σε φύλλα
Για την λευκή μους
120 γραμμ. πλάκα κουβερτούρα σοκολάτα λευκή
2 φύλλα ζελατίνη σε φύλλα
Διαδικασία
Βάζετε τις ζελατίνες ξεχωριστά σε 2 μπολ (την κάθε μια μόνη της). Τις μουλιάζετε σε κρύο νερό. Μετά από λίγο που θα μαλακώσουν, τις στραγγίζετε καλά και τις βάζετε σε δύο μπολάκια ξεχωριστά για 40 δευτερόλεπτα, σε φούρνο μικροκυμάτων, για να λιώσουν. Τις κρατάτε στην άκρη.
Θα φτιάξετε την κρέμα γάλακτος σαντιγί και την pate a bombe, ώστε να τα μοιράσετε στις 2 διαφορετικές μους.
Για τη σαντιγί: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει σαντιγί (προσοχή η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη). Την μοιράζετε σε δύο μπολ, σε ίσα μέρη και την βάζετε στο ψυγείο.
Για την pate a bombe: Είναι ένα μείγμα παρόμοιο με την ιταλική μαρέγκα, αλλά χρησιμοποιείτε κρόκους αυγών αντί ασπράδι. Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα με το καπάκι της και βράστε για μερικά λεπτά. Μετά το βράσιμο , αφαιρέστε το καπάκι, το σιρόπι πρέπει να είναι στους 121 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, μετρήσετε 4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση σε μέτρια φωτιά
Χτυπάτε τους κρόκους αυγού στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Αδειάστε αργά το ζεστό σιρόπι, σε μορφή κορδόνι στους κρόκους αυγών. Χτυπάτε στο μίξερ με μεγάλη ταχύτητα έως ότου η pate a bombe διπλασιαστεί σε όγκο και το μπολ κρυώσει. Χωρίστε σε δύο μπολ από 90 γραμμάρια και αφήστε το στην άκρη.
Για την σκούρα μους: Λιώστε την κουβερτούρα 65% κακάο σε μπαίν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη στα 340 WATT. Σε ένα μπολ βάζετε τα 90 γραμμάρια της pate a bombe, τη λιωμένη σοκολάτα, την ζελατίνη και προσθέτετε το ένα μπολ από την σαντιγί. Ανακατεύετε με ελαφριές κινήσεις ώστε να μην χαθεί ο αέρας της σαντιγί.
Για την λευκή μους: Κάνετε ακριβώς τα ίδια βήματα που κάνατε και με την σκούρα μους, απλά εδώ χρησιμοποιείτε την κουβερτούρα σοκολάτα λευκή. Βάζετε τα δύο αυτά μπολ με τη μους στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το στήσιμο: Χτυπάτε τις δύο μους με το σύρμα να αφρατέψουν και τις βάζετε σε δύο διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής. Σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολ βάζοντας κάτω την λευκή μους και από πάνω την μαύρη. Πασπαλίζετε με κακάο.
The Bachelor: Άλλη εντελώς γυναίκα η Αντζελίνα – Το κλικ με δική σας ευθύνη
Αγριες Μέλισσες-διαρροή: «Σκοτώνονται» Ασημίνα και Δρόσω για τον μικρό Στέργιο
Η Κιμ Καρντάσιαν με το πιο μικροσκοπικό μπικίνι που διαθέτει [εικόνες]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr